Стало відомо про перший успішний біологічний експеримент, проведений людьми на Місяці, про що повідомляє Китайське телебачення.

На зворотному боці Місяця проросли перші насіння бавовни, доставлені на супутник Землі космічним апаратом "Чан'е-4". Повідомляється, що разом з бавовною на супутник були доставлені картопля, резуховидка, насіння ріпаку, плодова муха і дріжджові грибки. Таким чином вчені намагаються створити на Місяці міні-біосферу.

Варто відзначити, що космічний апарат "Чан'е-4" приземлився на зворотний бік Місяця 3 січня і переслав її перші знімки.

У Китайському національному космічному управлінні заявили, що: "Камера, встановлена на посадковому модулі зонда, здійснила панорамну зйомку поверхні Місяця. Співробітники центру на Землі отримали знімки за допомогою супутника-ретранслятора і завершили створення панорамних зображень".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що астероїд з власним супутником пролетів на незначній відстані від нашої планети. Супутник вдалося виявити завдяки спеціальному радару. Як вчені повідомили, подібні астероїди врізалися в Землю багато років тому, залишаючи після себе подвійні кратери.

Як повідомляв портал "Знай.uа": американський уфолог випадково зняв невпізнаний літаючий об'єкт, який мав трикутну форму і випромінював яскраве світло. Як стверджує сам автор запису, об'єкт описав три кола над районом, після чого полетів. Більш детально розглянути апарат не вдалося через яскраве світло. Місцеві жителі розповіли, що подібні явища в тій місцевості зустрічаються досить часто.

Також "Знай.uа" писав, що до Землі через всю Сонячну систему на величезній швидкості, що досягає сотні кілометрів в секунду, мчить потік невідомої темної матерії. Вчені в паніці – пояснити, що саме до нас летить, не може ніхто. Зафіксувати незвичайне явище вдалося фахівцям з Університету Лестера. Варто також зазначити, що на даний момент темна матерія зовсім не вивчена і являє собою загадку для вчених. Останні вважають, що наближення матерії до Землі – це шанс дізнатися про неї хоча б що-небудь.