Людство врятує від перевтоми мобільний додаток, розроблений українською школяркою 17-річною Міленою Васильєвою.

Зі своєю розробкою дівчина перемогла на конкурсі дитячих винаходів. Майже 70% людей у всьому світі страждають від перевтоми, з’ясували науковці Даремського університету передає ТСН.

Рік тому Мілена навчалася у 11-му класі, готувалася до ЗНО і викладала англійську дітям. Постійні навантаження, тривога та проблеми зі сном були звичним станом для школярки. За кілька місяців вона знайшла спосіб контролювати втому.

"Батько Мілени - програміст, мама – інженер, дідусь – винахідник. Не дивно, що й себе дівчина шукала у схожій сфері. І коли натрапила на конкурс дитячих ІТ-винаходів, зрозуміла – це саме воно", - йдеться у повідомленні сюжету.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Конкурс вимагав створити мобільний додаток, який би вирішував глобальну проблему. Екологія, потреби людей з інвалідністю. Мілена змінювала одну тему на іншу. Аж поки не знайшла ту, що її справді турбує.

"До 12 ночі сиділа, робила уроки і я вже працювала, о 5 ранку треба було на роботу вставати. Думаю, добре, я пішла спати, завтра рано вставати. Десь через годину я зрозуміла, що все рівно не сплю, а думаю над ідеями. Зрозуміла, що дуже втомлююся і не можу поєднувати те, що потрібно і те, що хочу, і залишатися при цьому здоровою фізично і психічно. Подумала, чому б цю проблему не вирішити", - говорить дівчина.

Онлайн-уроки конкурси допомогли дівчині вивчати програмування, маркетинг та дизайн. Читала наукову літературу, спілкувалася з лікарями, проводила власні опитування. За два місяці створила свій перший у житті мобільний додаток.

"Одразу є кнопочка старт. Там треба заповнити такі дані, як стать, вік, зріст. Але там є ще тест на тривогу", - розповідає вона.

Після тесту програма підкаже, чи достатньо людина відпочиває. Якщо рівень втоми зависокий – додаток порадить, як його знизити.

Згодом Мілена розчарувалась у винаході, зрозумівши, що люди дечого не робитимуть. Вирішила навесні випустити оновлену версію програми.

"Конкурс не про програмування навіть, а про бізнес. Будь-яка дівчинка може побачити, що в неї є навички маркетингу або підприємництва, як це сталося зі мною. У нас дуже багато стереотипів. У чоловіків типу: ти ж жінка, ти повинна дітей виховувати. Дівчата повинні ламати ці стереотипи навіть не для когось, а для себе. Доводити собі, що вони можуть робити бізнес, робити гроші, вони можуть робити програми, додатки, та все що завгодно", - додала Мілена.

Нагадаємо, що інсайдери повідомили, що Apple знову почала розробку нових плеєрів лінійки iPod Touch.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Oppo представить смартфон з незвичайною камерою.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд знову наїхав на Google. Нагадаємо, що корпорація добра виплатила штраф в розмірі 500 тисяч рублів Роскомнагляду за недотримання правил видачі результатів при використанні пошукача від Google.