Вчені продовжують з мурашками на шкірі стежити за траєкторією польоту астероїда Апофіс, який має цілих 355 кошмарних метрів діаметра. Відомо, що астрономи помітили об'єкт ще в 2004 році, з тих часів вони продовжують пильно стежити за ним.

Відомо, що ім'я астероїду дали на честь Апофіса – древнього божества єгиптян, яке асоціюється з темрявою, руйнуваннями і злом. І це не просто збіг, адже "бог зла" вже зовсім скоро пройде в біля від Землі.

Про це попередила міжнародна група вчених. Відомо, що астрономи підготували цілу конференцію для "космічних" читань, які презентують через кілька днів.

За словами вчених, астероїд, який рухатиметься зі швидкістю близько 7,43 км на секунду, з великою ймовірністю зіткнеться із Землею в найближчі десятиліття, оскільки на нього впливає гравітація нашої планети. Якщо це подія дійсно відбудеться, то можна буде порівняти за потужністю з вогняним апокаліпсисом. Він залишить на поверхні планети гігантський кратер в кілька кілометрів, створивши вибухову хвилю, що перевищує по силі вибух 50 ядерних бомб.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто нагадати, що стало відомо про перший успішний біологічний експеримент, проведений людьми на Місяці, про що повідомляє Китайське телебачення. На зворотному боці Місяця проросли перші насіння бавовни, доставлені на супутник Землі космічним апаратом "Чан'е-4". Повідомляється, що разом з бавовною на супутник були доставлені картопля, резуховидка, насіння ріпаку, плодова муха і дріжджові грибки. Таким чином вчені намагаються створити на Місяці міні-біосферу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автоматична міжпланетна станція OSIRIS-REx, яка ось вже два тижні знаходиться на орбіті у навколоземного астероїда Бенну, встановила два історичні рекорди. Це величезний крок для людства, адже раніше людство не могло цього досягти.

Нагадаємо, астероїд з власним Місяцем пронісся небезпечно близько до Землі: масштаби катастрофи важко уявити навіть вченим.

Як повідомляв Знай.uа людство вперше отримало сигнал від позаземних цивілізацій: це послання.

Знай.uа писав, Світ вперше побачив зворотний бік Місяця: унікальні фото.