Біоінженери з Австрії та Великої Британії вперше змогли виростити у лабораторних умовах кровоносні судини людини.

Органоїди - це зачатки органів. Вони використовуються вченими для опановування та моделювання процесів створення та розвитку органів у тварин, моделювання різних хвороб, пухлин. Органоїди також використовуються для тестування експериментів щодо заміни органів, ліків, тощо.

Вчені назвали точний вік прив'ядання організму: набагато раніше, ніж ми думаємо

Вчені стверджують, що органоїди вибудовують людські капіляри навіть з молекулярного, тобто початкового рівня. Дякуючи цій розробці вчені будуть у змозі вивчити захворювання кровоносних судин безпосередньо на тканинах людини.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Насамперед, дослідження повинно допомогти в лікуванні діабету, через те що при цьому захворюванні у кровоносних судин виникає аномальне потовщення мембран, що приводить до порушення у постачанні кисню і, відповідно, проблем зі здоров'ям. В рамках цього досліду штучні органели вже розміщували в діабетичну середу.

Нейрохірурги запропонували лікувати панкреатит електричним струмом

За словами вчених, органоїди будують людські капіляри навіть на молекулярному, тобто початковому рівні. Завдяки цій розробці вчені зможуть вивчити захворювання кровоносних судин безпосередньо на тканинах людини.

Так само, науковці опановуватимуть хвороби Альцгеймера, інсульти і рак, проблеми із загоєнням ран.

Нагадаємо, забиваємося: "розумні" татуювання не дадуть вам згоріти на сонці.

Як повідомляв "Знай.uа", археологи розкопали скелет стародавньої істоти: чи то прибулець, чи то циклоп.

Також "Знай.uа" писав, що це змінює все: вчені виявили унікальний вид Homo sapiens, питань більше, ніж відповідей.

Вчені протягом декількох років прослідковували і вивчали геноми сучасних африканців, чиї предки протягом цілих поколінь проживали на континенті. У дослідження потрапили, зокрема, представники народів Хадза і Сандаве з Танзанії, які досі живуть в ізоляції від усього світу, зберігши свій особливий уклад.