У сучасному світі люди все частіше страждають від депресії. Це не просто поганий настрій, це захворювання, яке без належної уваги може призвести до трагічних наслідків. Вчені з'ясували, які слова найчастіше вживають люди, у яких є депресія.

Відповідне дослідження для вивчення даного факту провели британські вчені.

Дослідники проаналізували 6400 записів на 63 форумах, створених для людей, які страждають від депресії. Виявилося, що користувачі з явними ознаками цього психічного розладу продемонстрували зацикленість на власній персоні.

Вони часто вживали слова "я", "мені", "мої", "мій". При цьому вживання таких займенників, як "він", "вона", "вони" були присутні набагато рідше, ніж у здорових людей. Дана тенденція також свідчить про соціальної ізольованості тих, хто страждає від депресії.

Крім того, до ознак вищевказаного недуги вчені зарахували вживання слів "завжди", "повністю" і "нічого". Депресія характеризується постійним пригніченим станом та втратою цікавості до будь-якої діяльності, що зазвичай приносить задоволення, а також нездатністю виконувати повсякденні справи протягом як мінімум двох тижнів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Найбільша небезпека депресії в тому, що вона здатна тривалий час залишатися без належної уваги як з боку хворої людини, так і з боку її оточення. Така непримітність з часом може мати найтрагічніші наслідки, починаючи від серйозних психічних розладів і закінчуючи самогубством.

Нагадаємо топ-10 побічних ефектів антибіотиків, про які повинен знати кожен. Двоїться в очах, фарбуються зуби, настає депресія, і не тільки.

Раніше "Знай.ua" писав, що вчені довели, що надмірна вага має вплив на психологічний стан, а також призводить до виникнення депресії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чому ми страждаємо від головного болю. Лікар розповіла, чому постійно болить голова. Потрібно позбутися всього від двох звичок.