У сучасному світі люди все частіше зіштовхуються з самотністю. Експерти визначили найпоширені причини, які призводять до цього. Якщо зараз у вас немає стосунків – ви їх втратили, вони зруйнувалися з якої-небудь причини, або у вас стосунки не складаються в принципі – цей текст для вас.

Про те, що спричинює самотність та як з цим боротися, пише психолог Роман Мельниченко виданню "Новое время".

Чому людина самотня? Більшість клієнтів, які приходять з цією проблемою – жінки. Часто вони заявляють, що для них просто немає відповідного чоловіка - всіх хороших розібрали. Ці жінки розповідають різні історії зі свого досвіду чи досвіду подруг. Але все, про що вони говорить, свідчить, що самотність – їх свідомий вибір.

Чому ви тримаєтеся за свою самотність

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Перше, через що ви можете бути самотні – емоційна травма дитинства. Ви уникаєте справжньої близькості, тому що вам боляче. Так у спілкуванні з людиною ви заздалегідь встановлюєте між вами стіну. Ви не вступаєте у стосунки, не ризикуєте.

Ще однією причиною того, що ви самотні, може бути пережите в минулому сексуальне насильство, емоційне насильство або домагання. Якщо вас бив батько або чоловік, якщо ваш партнер емоційно придушував вас, якщо ви пережили сексуальні домагання в дитинстві – ви самотні. Якщо ви не пропрацюєте травму і якщо ви не візьмете на себе відповідальність за те, щоб опрацювати що-небудь з цього списку, то перезавантаження не відбудеться.

Третя причина - це негативний досвід перших сексуальних стосунків. Якщо перші стосунки або перша закоханість склалися трагічно, і ви це не пропрацювали, вона буде впливати на все подальше життя. Наша психіка інстинктивно буде порівнювати новий досвід з попереднім, приміряти до старого досвіду той, що зараз отримується.

Четверта причина - це негативні життєві сценарії. Буває так, що у вас в голові явно або неявно присутні, наприклад, переконання, що всі чоловіки козли, всім чоловікам потрібне одне, або, відповідно, всі жінки дурепи, всім жінкам потрібно тільки одного.

П'ятою причиною самотності є пригнічена сексуальність. Причини можуть бути різними, але в будь-якому випадку пригнічена сексуальність призводить до того, що стосунків немає.

Як змінити ситуацію?

Потрібно взяти на себе відповідальність за своє життя і почати опрацьовувати всі ці проблеми. Тільки після того, як ви з'ясуєте, через що самотні, ви зможете змінити свій вибір. Ви будете самотні, поки самі не змінитеся внутрішньо. Для цього потрібно докласти зусиль і відпустити увесь попередній негативний досвід.

Нагадаємо, що європейці масово обирають самотність: психологи пояснили чому і хто винен.

Як повідомляв "Знай.ua", нумерологи розповіли, які цифри принесуть удачу в 2019.

Також "Знай.ua" писав, що астрологи назвали три найпідліших знаки Зодіаку.