В порту Імізу, в префектурі північного узбережжя Тояма була знайдена заплутана риба, яку називають "oarfish", довжиною майже чотири метри. Риба була вже мертва, пізніше її доставили в довколишній акваріум Уодзу для вивчення. Ще дві такі ж риби були виявлені в затоці Тояма дев'ять днів тому.

Користувачі соціальних мереж Японії прийшли в жах після появи перших публікацій із зображеннями мертвих глибоководних риб, які традиційно вважаються провісниками стихійних лих. Про це повідомляє NKK World.

Oarfish - характеризується довгими срібними тілами і червоними плавниками. Зазвичай вона живе на великій глибині і рибу рідко можна побачити на поверхні, хоча легенда свідчить, що, коли Oarfish піднімаються на мілководді, катастрофа близька.

Згідно з переказами, риби піднімаються на поверхню і викидаються на берег перед майбутнім землетрусом. Це пов'язано з науковими теоріями про те, що донна риба цілком може бути піддана руху в лініях сейсмічних розломів і діяти нехарактерно до землетрусу.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Навіть традиційна японська назва виду "Ryugu no tsukai", який перекладається як "посланець з палацу короля драконів", натякає на його зв'язок зі стихійними лихами.

"Зв'язок риби з сейсмічною активністю сходить до міфів, але немає ніяких наукових доказів такого зв'язку, тому я не думаю, що людям варто турбуватися", - розповіли представники кафедри іхтіології Університету Кагосіми.

Проте, репутація "оселедцевого короля", як індикатора неминучої загибелі набрала чинності після того, як в 2010 році вздовж північного узбережжя Японії було викинуто на берег понад 10 таких риб.

А в березні 2011 року на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9 балів, що викликав сильне цунамі, у результаті якого загинуло майже 19000 чоловік і хвилі цунамі знищили атомну станцію Фукусіма.

За кілька днів до того, як 11 лютого стався руйнівний землетрус на острові Мінданао, Філіппіни, риба-ремінь була знайдена на пляжі в Агусан-дель-Норте.

"Коли відбувається землетрус, в породах може виникнути підвищення тиску, яке призводить до виникнення електростатичних зарядів, що викликають вивільнення електрично заряджених іонів у воду. Це може призвести до утворення перекису водню, який є токсичним з'єднанням. Заряджені іони можуть окислювати органічні речовини, які вбивають рибу, або змушують її покинути глибину і піднятися на поверхню", - зазначив професор Університету Англії Раскін.

Експерти попереджають, що землетрус в Нанкайському прогині, який проходить паралельно південному узбережжю Японії від Нагоя до південного острова Кюсю, може бути неминучим, і в результаті цунамі може призвести до масової загибелі людей і руйнувань в прибережних районах.

Згідно з останніми прогнозами, сильний землетрус може викликати цунамі заввишки понад 30 метрів.

Нагадаємо, потепління Світового океану збільшило придатні для них ареали, і тепер жалкі активно просуваються на північ (або південь, в залежності від півкулі). Їх популяції ніщо не загрожує. Кількість медуз по всьому світу стрімко зростає.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Хізер Спрага – провидиця, яка стала відомою завдяки правильному прогнозу щодо останніх виборів президента в США, повідомила, що незабаром планета Земля загине від зіткнення з Нібіру.

Також "Знай.uа" писав, учені всього світу вже починають бити тривогу і дзвонити в дзвони. Кількість комах зменшується в геометричній прогресії.