Якщо хочете максимально відтягнути наближення процесів старіння шкіри – приймайте регулярно вітамін Е.

Вітамін Е – найбільш жіночий вітамін, він необхідний для вагітних, це потужний антиоксидант, його користь для шкіри і волосся безсумнівна. Але користь вітаміну Е для чоловічого організму нітрохи не менша.

Вітамін Е проти старіння

Експерти одностайні в тому, що вітамін Е може сповільнювати процес старіння завдяки захисту клітин від пошкоджень вільними радикалами – це один з найвідоміших і потужних антиоксидантів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Існують дані про те, що він сприяє зміцненню імунітету навіть у літніх людей, допомагає виведенню токсинів від цигаркового диму, полегшує симптоми хвороби Паркінсона, уповільнює розвиток катаракти і хвороби Альцгеймера.

Результати експериментів свідчать, що вітамін Е може полегшувати сильний біль в ногах, викликаний порушенням кровообігу, що називається кульгавість.

До того ж, багато учасників експерименту зауважили, що креми та олії, що містять вітамін Е, сприяють загоєнню ушкоджень шкірного покриву.

У недавньому дослідженні взяли участь тисячі курців. Додавання вітаміну Е до щоденного раціону знизило ризик розвитку раку простати на 33% і рівень смертності від цього захворювання на 41%.

Результати дослідження продемонстрували значне підвищення імунної реакції (тобто, виробництво антитіл для боротьби з інфекцією).

Як правильно приймати вітамін Е

Щоб в повноті використовувати потенціал вітаміну Е як профілактичний засіб, багато експертів рекомендують прийом 400-800 міжнародних показників на день під видом таблеток або капсул. Це загальна кількість, яка включає все, що ви отримуєте з їжею та мультивітамінами.

Для людей з високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і деяких видів раку дозування збільшується до 1200 міжнародних одиниць.

Пам’ятайте, дія вітаміну Е посилюється в поєднанні з прийомом вітаміну С.

Природні джерела вітаміну Е

Паростки пшениці – чудове харчове джерело вітаміну Е: 28 грам (близько 2 столові ложки) містять відповідник у 54 міжнародних одиниць.

Значна кількість вітаміну Е також міститься в рослинних оліях, горіхах і насінні (фундука, мигдалю, насіння соняшнику), шпинаті та куразі, в цільних злаках.

Багаті на вітамін-антиоксидант лосось, судак, кальмари.

Нагадаємо, ожина навіть у замороженому вигляді володіє величезними перевагами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фахівці стверджують, що чоловік цілком зможе прожити без м'яса, включивши в свій раціон деякі продукти.

Також "Знай.uа" писав, ківі – це не тільки смачний, але і неймовірно потрібний для нашого здоров'я фрукт.