Здатність штучного інтелекту виробляти визуальні ефекти на даному етапі активно використовується для різних завдань. Наприклад, в нинішніх смортфонах з допомогою нейромереж якість фотографій стає краще. А розробники веб - сайту ThisPersonDoesNotExist пішли ще далі - вони навчили нейромережі генерувати фотографії віртуальних людей.

Автор веб - проекту – інженер з програмного забезпечення Філіп Ванг. У минулому він був розробником в компанії Nvidia. Ванг створив алгоритм, який може самоонавчатися. Він сканує справжні зображення, а потім використовує особливий тип нейромереж, відомий як StyleGAN . Ці нейромережі створюють особи, спираючись на риси кількох людей. StyleGUN адаптує зображення під вік, стать, міміку та інші параметри.

Програміст Філіп Ванг пояснює, що при кожному оновленні сайту мережа генерує нове зображення особи з нуля. У майбутньому можливості цієї технології будуть просто безмежними. Також він додав:"Більшість людей не розуміють, наскільки добре штучний інтелект зможе синтезувати зображення в майбутньому ... Я навчив нейромережу придумувати нове обличчя за кілька секунд"

Базова структура алгоритму, який забезпечує роботу сайту, спочатку була розроблена в Nvidia. Через деякий час її вихідні коди були опубліковані, відповідно, будь-який бажаючий має можливість використовувати алгоритми генерації в своїх цілях. Незважаючи на те, що II навчений генерувати людські обличчя, теоретично StyleGUN може імітувати абсолютно будь джерело. Зараз дослідники експериментируют з іншими цілями, такими як шрифти, графіті і навіть персонажів аніме.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Нагадаємо, Російські програмісти не на життя зчепилися через відеокарти

Як повідомляв "Знай.uа", Земля через 250 млн років: вчені поділилися унікальним відео

"Знай.uа" писав, Вчені дали людству шанс на вічне життя: майбутнє за цифровими копіями