Першою країною, яка офіційно вимагала компенсації за зміну клімату, стала Вануату. Вже зараз тропічний циклон скоротив ВВП острівної держави на 64%, і влада звинувачує у цьому великі країни і нафтогазові корпорації.

Психологи з Америки провели дослідження непрямого впливу глобального потепління на агресію і зробили не втішні висновки. Передає Хвиля.

Як вважає професор Університету штату Айова Крейг Андерсон, найпомітніше простежується зв'язок зростання температури і підвищення рівня дратівливості і ворожості, що може призвести до спалахів насильства.

Дваі інші зв'язки не так очевидні і випливають із впливу кліматичних змін на природні катастрофи, зниження врожайності і економічну нестабільність.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Такі явища, як урагани, лісові пожежі не підвищують рівень насильства самі по собі, але економічні проблеми, вимушена міграція і боротьба за дефіцитні ресурси роблять суспільство жорстоким і відчайдушним.

Біда в тому, що глобальне потепління — це надовго. В цих умовах цілі покоління будуть рости в бідності, в роз'єднаних сім'ях, в умовах браку здорової їжі і серед готових застосовувати насильство дорослих. Чим частіше трапляються урагани, повені, посухи та голод, тим серйозніше їх вплив на соціум.

Фахівці бояться, що насправді екоміграция володіє найбільш руйнівним впливом. Ми вже спостерігаємо це на прикладі біженців з Сирії. Автор закликає перестати бачити в біженцях загрозу власному добробуту і поставитися до них як до людей, що потребують допомоги.

Андерсон також вказує, що поки немає ні даних, ні методу оцінки ступеня серйозності кожної з цих загроз. Він, однак, вказує, на основі попередніх досліджень, що в більш спекотних країнах більше відбувається насильницьких злочинів, вище рівні бідності і безробіття.

Нагадаємо, у світі спостерігаються стрімкі кліматичні зміни. Через що майбутнє покоління побачить світ зовсім не таким, яким він є зараз.

Як повідомляв портал "Знай.uа", танення льодів може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Також "Знай.uа" писав, не пройшло і ста років, як військові США визнали існування секретної бази, яка знаходиться в Гренландії. Всьому виною глобальне потепління, сніг і лід, який приховував базу - зрадницьки розтанув.