NASA має намір до 2024 року провести випробування корабля для цієї місії, а до 2028 року доставити людину на Місяць.

Про це пише The Verge.

У березні NASA відправить аерокосмічним компаніям офіційний запит на розробку і будівництво корабля для доставки людей на Місяць, а потім на конкурсній основі укладе контракт з виконавцем.

За словами представника агентства, NASA відкритий до пропозицій як з боку приватних компаній, таких як SpaceX, Blue Origin, Lockheed Martin і Boeing, так і з боку державних космічних агентств.

Разом з тим NASA прискорить програму CLPS по доставці на Місяць наукового обладнання на невеликих космічних кораблях. Мета проекту - вивчити місячну грунт на предмет наявності в ній води, необхідної колонізаторам для пиття і вирощування рослин.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше ми писали, що NASA розповіли про запуск нового апарату SPHEREx, який вивчить сотні мільйонів зірок і галактик. Інструмент буде працювати в інфрачервоному й оптичному діапазоні. Його місія триватиме два роки. Але фахівці сподіваються, що він пропрацює в рази довше. Планується, що він почне працювати в 2023 році. Вартість цього проекту склала 242 мільйони американських доларів.

За 24 місяці своєї роботи SPHEREx повинен скласти чотири карти неба в 96 різних смугах спектру. Таке спектральний дозвіл істотно перевершує попередні огляди небесної сфери. Варто також відзначити, що в близькому інфрачервоному діапазоні, який становить 0.74-5 мікрометрів це буде перший у світі спектральний огляд всього неба.

Мета експертів – отримати спектри високої якості більше 100 мільйонів зірок Чумацького Шляху і більше 300 мільйонів галактик.

Інформація про близьких і далеких галактиках, яку збере космічний телескоп, дозволить астрономам детально вивчити властивості темної енергії. Це таємнича субстанція, яка сприяє розширенню Всесвіту з прискоренням.

"Знай.uа" вже писав: NASA загляне в колиску Всесвіту

Нагадаємо: Земля може стати жертвою чорної діри, вибратися не вдасться нічому живому

Як повідомлялося, NASA змоделювало удар гігантського астероїда.