Вчені заявили, що Чорне море незабаром може перетворитися на болото. Причиною цього явища є сірководень, який лежить на дні моря.

До стану мертвого болота, де не буде ніякого життя, залишилося не так багато часу, передає dni24.com.

Однією з основних причин таких змін у майбутньому є наявність скупчення на глибині моря сірководню. Вчені провели відповідне дослідження та з'ясували, що ця речовина може спрацювати як "пляшка шампанського". Тобто, станеться вибух і суміш води з газом вирветься на поверхню.

Експерти вже зараз відзначають скорочення живих організмів в Чорному морі, що мешкають на дні. Це відбувається тому, що там скорочується кількість кисню. У недалекому майбутньому Чорне море може залишитися повністю без живих "мешканців".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Відомо, що глибина Чорного моря 2 тисячі 210 метрів, площа - 430 тисяч квадратних кілометрів. На глибині 150 метрів життя в морі відсутня. Таким чином, Чорне море є абсолютно унікальним та водночас потенційно небезпечним об'єктом для Землі.

Раніше повідомлялося, що Чорне море може затопити частину України. Через танення льодовиків рівень світового океану може піднятися на 82 сантиметри. Прогнози для України невтішні – у зв’язку з кліматичними змінами вже в цьому столітті можна втратити частину Одеси і Херсона, а заодно майже сотню населених пунктів. Море вижене зі своїх будинків 75 тисяч українців, зруйнує 200 тисяч гектарів полів.

Нагадаємо, що Голландія опинилася на межі екологічної катастрофи. Нещодавно фахівці зафіксували вздовж узбережжя масовий мор птахів, озвучили перші, на жаль, невтішні прогнози.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Криму забили тривогу через моторошний інцидент – на цей раз місцевих жителів нажахав масовий мор качок біля озера Донузлав.

Також "Знай.ua" писав, що слідом за європейськими країнами, проблемою пластикових пакетів перейнялася і Україна. За два роки їх можуть заборонити використовувати і в нашій країні.