NASA остаточно схвалив тестовий запуск 2 березня на Міжнародну космічну станцію корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска.

Про це повідомляє Reuters.

"Після цілого дня брифінгів та обговорень NASA і SpaceX приступають до планів провести перший випробувальний політ Crew Dragon без екіпажу на Міжнародну космічну станцію", - йдеться в заяві NASA.

Це рішення зняло ключову перешкоду для SpaceX в її прагненні допомогти NASA відродити американську програму польоту людини в космос, яка застопорилася після того, як місія Shuttle завершилася в 2011 році.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

NASA виділило SpaceX $2,6 млрд, а конкуруюча компанія Boeing близько $4 млрд на створення окремих систем запуску ракет і капсул для доставки американських астронавтів на МКС.

Раніше повідомлялося, що американське агентство NASA опублікувало самий чіткий існуючий знімок астероїда Ультіма Туле.

Зображення розміщено на сайті агентства.

Фотографія була зроблена апаратом NASA New Horizons на початку січня 2019 року. Камера LORRI "зловила" кадр за 6,5 годин до максимального зближення з астероїдом 1 січня і має дозвіл близько 33 метрів на піксель. У той момент відстань до астероїда становило 6 628 кілометрів. При цьому відзначається, що об'єкти рухалися один щодо одного зі швидкістю 32 тис. Миль в секунду.

Така чіткість дозволила фахівцям розглянути невідомі раніше особливості рельєфу астероїда - загадкові круглі освіти, а також безліч дрібних темних западин. Тепер вони обговорюють, ударні це кратери або воронки від сублімації, сліди обвалу, або ж щось зовсім інше.

Варто відзначити, що американські науковці з NASA виявили новий астероїд, який впевнено наближається до нашої планети. Ним виявилася кам'яна космічна скеля під назвою СО246. Вона має значні розміри – довжина становить 39 метрів, а ширина – 18. Вперше астрофізики побачили її в 2016 році. З тих пір у них була можливість досить добре вивчити цю скелю.

Раніше "Знай.uа" писав: реальний монстр з космосу мчить Землі, почали переживати навіть скептики. Астероїд 2018ХВ4 може знищити людство.

Читайте також: гігантський астероїд несеться до Землі на шаленій швидкості. Рівень загрози шокував експертів.

Нагадаємо, гуманоїди з Нібіру послали землянам страшне попередження. Людство буде знищено за лічені години.