Вчені, які проводили дослідження в Антарктиді, на східному узбережжі натрапили на сотні муміфікованих тіл, які були поховані під древніми снігами. Про це повідомляє Journal of Geophysical Research. Передає Politeka.

У повідомленні йдеться про те, що сотні муміфікованих пінгвінів були виявлені фахівцями з китайського Університету науки і технологій на півострові Лонг.

"Сотні муміфікованих пінгвінів були виявлені фахівцями з китайського Університету науки і технологій на півострові Лонг. Вчені натрапили на покинуті колонії пінгвінів Аделі (це найпоширеніший вид). На тому ж самому місці і були виявлені останки пернатих, які, на думку фахівців, загинули близько 750 років тому", — підкреслюється в тексті повідомлення.

Більш того, вченим вдалося з'ясувати причину настільки несподіваної загибелі тварин. Так, на думку вчених, надмірна кількість літніх опадів і танення снігів викликало у пінгвінів гіпотермію (переохолодження).

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Антарктида — величезний крижаний материк, за розмірами майже вдвічі перевершує Австралію. Це єдине місце на Землі, майже не займане людиною.

Основна частина суші в Антарктиді вкрита льодами, які у прибережних районах влітку відступають. Тут на деяких гірських вершинах ніколи не лежить сніг.

Антарктида — найхолодніший і сухий материк на Землі. Понад 99% її поверхні покрито льодом, товщина якого сягає понад 5 км.

Тому вчені впевнені, що материк зберігає в собі ще чимало таємниць, які і належить у майбутньому з'ясувати людству.

Нагадаємо, на YouTube з'явилося шокуюче дослідження, яке може повністю перевернути історію. Користувач з ніком MrMBB333 за допомогою сервісу Google Earth виявив у льодах Антарктиди "підводний човен Гітлера".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Валентин Дегтярьов – відомий уральський дослідник. Під час вивчення архівних супутникових знімків він звернув увагу на щось незвичайне. Його зацікавило дивне місце, не схоже на природне явище.

Також "Знай.uа" писав, глобальне потепління може мати катастрофічні наслідки. У зв'язку з цим вчені встановили постійний контроль за Арктикою і Антарктикою.