Незважаючи на дуже низьку температуру, один із супутників планети — Титан — підійде в якості майбутньої космічної колонії людства, у чому переконаний інженер місії NASA Cassini з вивчення Сатурна Джанель Веллсон, повідомляє видання Cnet.

Він вважає, що супутник шостої планети Сонячної системи підходить для життя людей: "Титан — єдине місце, крім Землі, на поверхні якого є рідина у вигляді озер і морів. Ця рідина зроблена з метану, але, озброївшись правильним захисним спорядженням, теоретично там можна плавати без шкоди".

Поверхня Титану

Інженер NASA зазначив, що попри низьку температуру на поверхні Титану - мінус 179 градусів Цельсія, люди зможуть знаходиться там без спеціального захисного костюма і потрібна лише киснева маска і високий термозахист від холоду.

Крім цього, Веллсон заявив, що через дуже щільну атмосферу Титану, люди будуть надійно захищені від космічної радіації, а також зможуть літати. Повідомляється, що нещодавно у NASA заявили, що вирішать протягом року, чи варто відправляти зонд до Титану.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Поверхня Титану

Команда вчених, які працюють над місією Dragonfly, бажає об'єднати технологію наземних безпілотників і інструменти, освоєні при дослідженні Марса, щоб вивчити складні хімічні реакції на Титані. Після цього NASA зробить вибір між цією місією та іншим проектом, який передбачає збір зразків матеріалів на кометі. Якщо місію Dragonfly схвалять, то зонд відправиться в 2025-му і прибуде на Титан в 2034-му.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в NASA назвали дату кінця світу, який станеться нескоро. На думку фахівців, його варто чекати щонайменше ще 4 млрд років.

Як повідомляв портал "Знай.uа": агентство NASA змінило розклад польотів надважкої ракети Space Launch System і корабля Orion. Анонсовані нові місії, які дадуть можливість з'ясувати про космос більше. Тестовий запуск SLS з кораблем Orion, але без екіпажу на борту, запланований на 2020 рік, а в 2022 році NASA має намір запустити астронавтів, які здійснять обліт навколо Місяця.

Також "Знай.uа" писав, що в результаті глобального потепління людство може залишитися без кількох продуктів. Крім того, це також призведе до того, що частина території нашої країни виявиться затопленою.