У грудні 2018 року над Беринговим морем стався другий за потужністю за останні 30 років вибух метеорита. Це унікальна подія, що трапляється не так вже й часто.

Фахівці NASA заявили, що потужність вибуху поступається лише вогняної кулі, яка пролетіла над Челябінська (Росія) шість років тому. Втім, на цей раз все обійшлося без розбитих вікон.

Вчені уточнили, що інцидент стався 18 грудня близько полудня. Космічний об'єкт розміром в кілька метрів врізався в атмосферу на швидкості 32 км/с і вибухнув у 25,6 км від поверхні Землі. Енергія удару склала 173 кілотонн і в десять разів перевищило викид енергії від вибуху в Хіросімі. На щастя, людських життю нічого не загрожувало.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак інцидент залишився непоміченим з-за географічної віддаленості місця вибуху. У свою чергу офіцер планетної оборони в NASA Ліндлі Джонсон розповів, що такі явища можна спостерігати лише кілька раз в 100 років і зазначив, що велика кількість води на Землі захищає планету від таких пригод.

Нагадаємо, що експерти розповіли, потрібен Android-юзерам антивірус на смартфон. Як виявилося, з 200 перевірені антивірусних додатків, лише 10% з них захищають від більшості вірусних програм і шкідливого коду. Інші ж творці додатків хочуть нажитися на користувачів, нав'язуючи свої платні послуги, які насправді не приносять абсолютно ніякої користі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що бездротові навушники AirPods можуть викликати рак у користувача. Вчені повідомили, що шкода навушників від яблучної корпорації ще не доведений, але бездротова мережа явно не йде на користь мозку людини, що користується цими навушниками.

Знай.uа писав, що Apple і Spotify побили горщики. Повідомляється, що популярний музыкальній сервіс поскаржився на Apple. Повідомляється, що яблучна корпорація зловживає своїм становищем на ринку, і підвищується ціни на продукцію конкурентів.