Аерокосмічного управління США показало вогневе випробування двигунів орієнтації системи аварійного порятунку (САС) майбутнього корабля Orion. Відео викладене на YouTube-каналі NASA. Будемо сподіватися, що ця система не стане в нагоді під час колонізації Місяця або Марса.

Ці двигуни керують орієнтацією САС у разі екстреного відключення пілотованої капсули корабля при аварії на старті або вже в польоті: вирівнюють її і готують до успішного випуску парашутної системи. Система досить надійна, але чи зможуть парашути розкритися вчасно - перевіримо на практиці.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Orion розробляється вже більше 10 років і буде використовуватися для повернення американців на Місяць та інші об'єкти. Запускати корабель на створюваної ракеті SLS, або на приватних носіях. Втім, Ілон Маск і SpaceX раніше вже показали подібну систему, в який двигуни зможуть посадити корабель в екстреному режимі.

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X почали продавати за шаленою ціною. Повідомляється, що на китайської торгової майданчику Aliexpress смартфон продається за ціною в 4 тисячі доларів. Судячи з усього, це офіційний виробник, ось тільки вартість пристрою в два рази більше. Втім, таку ціну доведеться заплатити, щоб стати першим власником гнучкого смартфона від Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 порадує меломанів. Інсайдери повідомляють, що камерофон отримає роз'єм для навушників. Крім цього, девайс отримає потрійну камеру з крутим зумом, який не зменшує якість фото навіть після наближення.

Знай.uа писав, що в мережі показали перші прототипи iPhone, що з'явилися на прилавках. Всі основні компоненти смартфона припаюють до плати, щоб виключити можливість витоку інформації. Втім, за місяць до презентації ми дізнаємося практично всі подробиці про майбутню новинку.