Інцидент стався у понеділок, 18 березня, в невеликому містечку Акароа. Місцеві жителі виявили мертву черепаху близько 2,5 метра в довжину і 1,8 метра в ширину, яка, за попередніми підрахунками, важить від 200 до 300 кілограмів.

Особину вимираючого виду шкірястих черепах (найбільших морських черепах у світі) винесло до берегів затоки Піджен, Нова Зеландія.

У середу, 20 березня, фахівці заморозили тіло тварини для подальшого транспортування. Плазуна повантажили в пікап і відвезли в місто Крайстчерч, дорогою продемонструвавши школярам. Про це повідомляє Daily Mail.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Відомо, що загибла істота відноситься до рідкісного виду шкірястих черепах і є найбільшою морською черепахою у світі.

Дослідження причини смерті черепахи планується провести в національному музеї Нової Зеландії.

"Можемо тільки припускати, через що вона померла... Ймовірно, усередині неї знайдуть купу пластику", ‒ зазначив представник департаменту охорони природи Дерек Кокс.

За його словами, це третій випадок виявлення рідкісної шкірястою черепахи за останні 12 років його служби.

До речі, максимальна зафіксована вага цих черепах становила 916 кг, а зріст 3 м. Цього рекордсмена виявили на західному узбережжі Уельсу.

В середньому ж дорослі черепахи виростають до 700 кг ваги і зріст 2,7 м.

Розмах передніх ластів досягає 5 м. Ці ласти найбільші серед всіх рептилій, навіть у порівнянні з тілом будь-якої іншої черепахи.

Шкіряста черепаха, крім того, що найбільша ще й найшвидша рептилія. Вони примудряються розвивати швидкість до 35 км/год.

Найпомітніша відмінність шкірястої черепахи від інших у тому, що у неї відсутній панцир. Замість характерних щитків її панцир являє собою лише твердий і товстий наріст тканини з незначною частиною остеодермів (невеликі окостеніння на шкірі тварини).

Нагадаємо, показали унікальну черепашку-альбіноса, її крихітне сердечко знаходиться зовні, на черевній частині панциря. Биття одного з найважливіших органів видно через отвір в тілі рептилії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", велетенську бджолу розміром з людський палець, яку востаннє бачили майже 30 років тому, виявили дослідники в джунглях Індонезії.

Також "Знай.uа" писав, на території Галапагоських островів вдалося знайти гігантську черепаху виду Chelonoidis Phantasticus. Цей вид протягом ста років вважався вимерлим.