Вчені південно-західній китайській провінції Юньнань клонували поліцейського пса з поліпшеними здібностями до навчання.

Як пише Mirror, самі дослідники назвали малюка "Шерлоком Холмсом серед поліцейських собак".

Генетики сподіваються, що спеціально виведена порода псів допоможе скоротити витрати поліцейських служб на навчання тварин необхідним навичкам пошуку заборонених і вибухових речовин, контрабанди, а також зброї.

Клонований щеня Куньсунь і один з його творців

Пес по імені Куньсунь був клонований з клітин поліцейської собаки-слідовика в результаті співпраці пекінської компанії Sinogene Biotechnology і сільськогосподарського університету Юньнань за підтримки Міністерства громадської безпеки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У майбутньому дослідники планують почати "серійне виробництво" клонованих поліцейських собак, щоб значно скоротити час навчання.

Зараз же Куньсуня, якому три місяці, очікує велика підготовка по виявленню наркотиків, боротьбі з масовими заворушеннями і пошуку доказів. Все для того, щоб через 10 місяців він став повноцінною поліцейської собакою.

Клонований щеня Куньсунь

Експерти стверджують, що такі пси зможуть навчатися необхідним навичкам в п'ять разів швидше. Зазвичай підготовка собак займає близько п'яти років і обходиться в 75 000 доларів.

Проте дослідники не вказали, у скільки обійдеться клонування спеціальних псів.

Слід зазначити, що це не перший випадок клонування кращих друзів людини. У 2005 році південнокорейські вчені створили першу в світі собаку, а два роки потому країна почала використовувати клонованих лабрадорів для пошуку наркотиків.

Нагадаємо, китайський вчений Хе Цзянькуй (He Jiankui) стверджує, що помог создать перших у світі генетично модифікованих людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.