Вчені з Університету Вашингтона нарешті відповіли на одвічне питаня, що цікавило мільйони. Дослідники провели експеримент, який довів, що чоловіки, на відміну від жінок, набагато швидше приймають раціональні рішення.

Відповідна інформація була опублікована в журналі Cell.

У ході експерименту вчені вивчали швидкість реакції жіночого і чоловічого мозку на представлену їм графічну картинку. Хоча швидкість сприйняття органами зору в обох статей була приблизно однаковою, жінки обробляли отриману інформацію на 25-75% повільніше.

Дослідники прийшли до висновку, що чоловічий мозок швидше реагує на різного роду ситуації і приймає виважені рішення на основі наявних даних.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Що найбільш цікаво, максимально швидко справлялися із завданням чоловіки, які мають порушення психічного розвитку. Таке явище можна пояснити тим, що ослаблене регулювання нейронної активності дозволяє їм гостріше сприймати інформацію і мінімізує час реакції мозку.

Вчені підкреслили, що незважаючи на результати експерименту, жінки є більш витривалими – стверджують вчені на підставі раніше проведених досліджень. Представниці прекрасної статі у важких ситуаціях простіше перемикають увагу, в той час як чоловіки мають властивість зациклюватися на проблемах, болі, голоді, втомі, поганому самопочутті і так далі. Крім того, у жінок більш чуйний слух, краще розвинені тактильні відчуття і орієнтація в темряві.

Нагадаємо, з'ясувалося, що кішки здатні допомагати хворим і вмираючим. Зазвичай кіт лягає в ногах і муркоче, і тривожна атмосфера змінюється спокоєм.

Як повідомляв Знай.ua, експерти назвали рік смерті туберкульозу. Небезпечна інфекція, яка вбиває 1,6 мільйонів чоловік в рік, може бути переможена назавжди.

Також Знай.ua писав, що ампутації кінцівок замінять лікуванням водоростями. Вчені запропонували нову методику лікування небезпечного захворювання, яке призводить до втрати кінцівок.