Вчені стверджують, найзагадковіше місце на Землі – це Маріанська западина. Адже саме там на нереальній глибині можуть ховатися найдавніші небачені монстри.

Відомо, що це найнижча і глибока точка нашої планети, ось вже багато століть таїть в собі безліч загадок, не підвладних повному дослідженню навіть найсучаснішим науковим обладнанням.

Так у 1960 році відбулося перше занурення людини на дно западини. Відважні вчені занурилися під воду на батискафі "Трієст". Спуск в безодню зайняв у них майже 5 годин, а підйом близько 3 годин. У той час як на дні дослідники пробули всього 20 хвилин.

Думаєте дуже мало? Цього часу виявилося достатньо, для того, щоб зробити сенсаційне відкриття — в придонному акваторії були виявили невідомі науці неймовірні риби.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Пізніше на узбережжі, недалеко від Маріанської западини були знайдені тіла 40-метрових чудовиськ.

Також в тих місцях на дні океану були виявлені гігантські зуби. Вчені довели, що вони належать багатотонній доісторичній акулі-мегалодону.

Як передбачали експерти, ці доісторичні морські монстри зникли близько трьох мільйонів років тому, але після досліджень було встановлено, що знайдені зуби набагато молодше.

Зараз дослідники намагаються довести, що представники цього виду акул все ще живуть на морському дні.

На початку 21 століття, в 2003 році в Америці були опубліковані чергові сенсаційні результати досліджень Маріанської западини. Вчені повантажили в найглибшому місці світового океану безпілотну платформу, забезпечену прожекторами, чутливими відеосистемами і мікрофонами.

Спочатку техніка не давала ніякої незвичайної інформації. Проте, через кілька годин на екранах моніторів в світлі потужних прожекторів стали з'являтися таємничі силуети великих об'єктів (не менше 12—16 м), а мікрофони в цей час передавали на записуючі пристрої дивні звуки — скрегіт заліза і глухі рівномірні удари по металу.

Коли платформу підняли, то виявилося, що потужні сталеві конструкції були погнуті, а сталеві троси ніби підпиляні.

Нагадаємо, південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони. Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий Гон сардин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мертву тушу десятиметрового горбатого кита знайшли в джунглях Амазонки. Бразильські вчені досі б'ються над загадкою, як ссавець вагою 10 тонн виявилося частіше на відстані близько 15 метрів від найближчої води.

Також "Знай.uа" писав, на каліфорнійському узбережжі виявили рідкісний різновид гігантської місяця-риби. Морські біологи спантеличені, так як представники загону иглобрюхообразних мешкають в південній півкулі.