Сатурн - шоста планета від Сонця і володіє цілою колекцією супутників. І кожен такий супутник несе в собі частину історії формування системи. Загалом, було знайдено 62 об'єкта, які притягнула до себе планета, де 53 мають власні назви.

Відомо, що ще в березні 2017 року космічний апарат Кассіні від NASA зробив кращі на даний момент знімки літаючого серед кілець Сатурна супутника під назвою Пан, який відкрили в 1990 році.

Знайдений супутник назвали на честь давньогрецького бога родючості і дикої природи.

Пан в довжину всього 35 км, а за формою більше нагадує великий пельмень. І тут варто зауважити, що для супутників ця форма дуже незвичайна, загалом, такі ніде більше не зустрічалися.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Супутник рухається всередині поділу Енке зовнішнього кільця A. При цьому він є супутником-"пастухом", впливаючи своєю гравітацією, він очищає околиці своєї орбіти від частинок кільця.

Як припускають астрономи, Пан складається з льоду. Однак, деякі уфологи стверджують, що NASA знову не договорює всю правду. Фахівець з НЛО, з паранормального ютуб-каналу "WhatsUpInTheSky37", впевнений, що Пан - це велика інопланетна станція.

Уфолог розглянув знімки супутника від NASA у всіх подробицях і знайшов на них кілька незвичайних деталей.

Так перша деталь – це глибока і рівно прорубана канава прямо вгорі.

Друга – 2 однакові за формою точки збоку і під оборкою. Схоже на якийсь пристрій.

Третя деталь – можна розглянути щось на зразок входу на територію і рівної площадки перед входом.

І остання, четверта – при сильному збільшенні одного зі знімків на боці "оборки" можна побачити ще один незвичайний округлий білий об'єкт.

На даний момент NASA не може пояснити, чому у Пана найбільш незвичайна форма з усіх 53 супутників Сатурна. Згідно з однією з версій Пан виник через зіткнення двох об'єктів, з іншого "оборка" це нарости льоду.

Нагадаємо, на орбіті Землі виявлений ще один гігантський корабель прибульців. Так під час огляду Землі за допомогою Google Sky американські експерти змогли розглянути об'єкт у формі сигари.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили в Чумацькому шляху екзопланету, яка веде себе досить дивно. Дослідники вважають, що в майбутньому вона може знищити на Землі все живе.

Також "Знай.uа" писав, біля Сонця помітили дивну аномалію. Аномалії, які то і справа почали з'являтися біля Сонця, турбують навіть, тих вчених, які не стосуються теми літаючих тарілок. У той час як уфологи і конспірологи у всю б'ють на сполох.