Ці незвичайні істоти, схожі чи то на змій без луски, чи то на дощових черв'яків з очима і ротом. Зустрічаються вони в Африці, Азії і Америці і насправді є амфібіями.

В сімействі цієї тварини, прозваної червягою, майже 100 видів і порівняно нещодавно в 2012 році в Індії був знайдений цілий новий рід червяг, що отримав латинську назву Chikilidae.

Відомо, що деякі особини здатні досягати в довжину більш метра. Але індійська червяга не перевищує 10 сантиметрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як і дощові черв'яки Chikilidae живе у верхніх шарах грунту. Однак, вона володіє безліччю дрібних і гострих зубів, що натякає на те, що це хижак.

Оскільки вона сама невеликого розміру, то і здобич намагається вибирати дрібнішу. Живиться індійська червяга комахами і черв'яками і за це її дуже цінують фермери, так як вона знищує шкідників і куди краще, ніж дощовий черв'як розпушує землю.

Більш великі види червяг можуть поїдати жаб, ящірок і навіть невеликих змій. Очі у червяг практично не бачать, але загострені нюх і дотик.

Проте найдивніше у цих істот – це турбота про потомство. Після відкладання яєць у гніздо самка не відходить від них і висиджує протягом 50 днів. Весь цей час вона нічого не їсть.

Червяги минають личиночну стадію і з'являються на світ одразу повністю сформованими, як дитинчата змій.

Коли вони майже готові до вилуплення, їх тіла відмінно видно через прозору оболонку яйця і тоді вся кладка яєць стає схожою на щось інопланетне.

А коли дитинчата починають активно рухатися всередині яйця, ніби дивишся фрагмент з фільму жахів.

Коли маленькі червяги вилуплюються, вони неймовірно швидкі.

"Через їх міцний череп вони вкрай легко входять в землю, якщо ви не встигнете їх схопити відразу ж після появи на світ". - нарікає індійський учений Сатьябхама Дас Біжу, чия команда і виявила цих істот в поки ще незайманою людиною частини джунглів.

Коли дитинчата вилуплюються, незабаром вони стають дуже голодними і самка тут же дає їм харчування, в якості якого виступає особлива слиз на її шкірі. І у потомства навіть є спеціальні зуби, щоб відскрібати її з тіла дорослої особини. Малюки "обгризають" свою маму до тих пір, поки не досягнуть однієї третини її розміру.

Після цього вони починають шукати їжу самостійно. Коли вчені досліджували склад поверхні цієї шкіри, вони з подивом з'ясували, що він схожий на склад молока ссавців.

Нагадаємо, вчені виявили незвичайну ящірку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, куди поділися кінцівки змій.

Також "Знай.uа" писав, справжня двоголова змія потрапила на відео. Місцева жителька помітила, як дивовижна змія повзала у дворі її сусіда. Це надзвичайно рідкісне явище, оскільки змії з двома головами не можуть жити довго.