Вчені NASA оголосили про плани спорядити "недорогу" експедицію на найбільший супутник Нептуна — Тритон.

У рамках цієї космічної подорожі, оголошенної нещодавно на конференції у Техасі з місячної і планетарної науки, буде спрямований невеликий космічний корабель "Тридент" для дослідження Тритона в пошуках умов, сприятливих для життя людини, пише Daily Mail.

"Настав час зробити це", — заявила головний дослідник передбачуваної місії Луїза Проктер, директор Інституту Місяця і планет в Х'юстоні.

Тритон і Нептун

Вчені сподіваються, що ця недорога експедиція дозволить встановити, наскільки цей світ годиться для життя людини.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Слід зазначити, що Тритон цікавить як NASA, так і астрономів всього світу завдяки тому, що вчені називають прекурсорами біологічного життя.

Одним з ключових чинників, що відрізняють Тритон від інших планетних об'єктів в галактиці Чумацького Шляху, на думку вчених, є гіпотеза про те, що під крижаною мантією супутника протікають величезні підземні океани.

Незважаючи на надзвичайно низьку температуру Тритона, вважається, що вода на супутнику залишається рідкою з-за присутності аміаку, який зменшує температуру замерзання.

Тритон

Крім того, згідно з останніми дослідженнями NASA, поверхня Тритона також містить органічні з'єднання під назвою "толіни", які, як вважають, є хімічними прекурсорами життя.

Експедиція NASA на Тритон ознаменує собою перший з 1989 року політ космічного корабля агентства "Вояджер-2", який відобразив проблесковое пристрій під час прольоту.

Місія на Тритон буде офіційно представлена NASA в кінці цього місяця прийме уучасть у конкурсі на фінансування серед інших проектів в рамках програми Discovery.

Тритон

Нагадаємо, на Марсі виявили людську скульптуру: що приховує Червона планета.

Як повідомляв портал "Знай.uа", апарат NASA OSIRIS-REx передав на Землю нові знімки астероїда Бенну.

Також "Знай.uа" писав, що станеться з нашою планетою через 250 мільйонів років.