Вчені з США розробили новий комплексний іммунотерапевтичний підхід до лікування ВІЛ. Він дозволяє не тільки виявляти вірус, але і знищувати його. Таким чином, вчені зробили перший крок до створення вакцини проти ВІЛ.

Щоб підтвердити ефективність цього методу потрібно зробити додаткові дослідження, але вчені впевнені, що в майбутньому метод дозволить повністю відмовитися від антиретровірусної терапії.

ВІЛ

Як відомо, висока мутегенність ВІЛ не дозволяє повністю позбутися від нього в організмі людини.

"Багато хто з вчених намагається розробити лікування від ВІЛ, і всі ці методи будуються навколо моделі "знайти і знищити" - тобто виявити вірус і ліквідувати його. Зараз розробляють одразу кілька перспективних методів терапії, які дозволяють ефективно знищувати вірус. Однак омріяною метою залишається здатність виявляти клітини, в яких він ховається", - говорить Роббі Майярд, один з авторів дослідження.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

ВІЛ

Майярд та інші вчені вирішили піти іншим шляхом і вивчити поведінку схожого вірусу, який також здатний переходити в латентну форму. Вони "взялися" за цитомегаловірус, який зазвичай контролюється імунною системою людини.

"Ми спробували розробити імунотерапію, яка була б націлена не тільки на ВІЛ, але і активувала б Т-хелпери, які здатні виявляти цитомегаловірус", - говорить ще один дослідник Чарльз Рінальдо.

У ході дослідження вчені створили спеціальний тип дендридних клітин (MDC1), які змусять імунну систему вбивати ВІЛ.

вчені
вчені

"З допомогою MDC1 ми вирішили одразу два завдання - знайти і знищити ВІЛ. Це такий швейцарський армійський ніж імунотерапії", - говорить Роббі Майярд.

Нагадаємо, рекордсмен Гіннеса показав найефективнішу дієту.

Раніше Знай.uа повідомляв, онкологи виявили ліки від раку в головному компоненті гострих страв.

Також Знай.uа писав, лікарі знайшли смертоносну бактерію в магазинах по всій країні.