Деякі види медуз володіють унікальними здібностями. Вони можуть перетворювати клітини мозку, які помирають, на нові здорові і дорослі. Завдяки цьому незвичайному механізму можна створити ліки проти хвороби Паркінсона.

Turritopsis dohrnii

Мова йде про медуз Turritopsis dohrnii, виявлених біля узбережжя Панами, Флориди, Іспанії, Італії та Японії. Найчастіше безсмертні медузи зустрічаються в Середземному морі.

Turritopsis dohrnii

Для цих істот характерне безсмертя, адже вони здатні в хворобливому або старому стані повертатися до стадії поліпа, де повністю відновлюються і можуть продовжувати звичний життєвий цикл. Вони можуть повторювати подібне нескінченну кількість разів, що робить їх практично безсмертними.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Безсмертна медуза

Професор Шин Кубота з Кіотського університету повідомив, що тільки одна колонія Turritopsis dohrnii за 2 роки самостійно переродила себе приблизно 10 разів. Експеримент триває і в даний час. Медузи досить маленькі – їх розміри можна порівняти з розміром мізинця. Дослідники відзначили, що ці істоти досить складні у вивченні, адже їх дуже важко відловити і зберігати в лабораторних умовах. Проблема також полягає в тому, що цими медузами живляться багато тварин.

Turritopsis dohrnii

Turritopsis dohrnii

Вчені вважають, що Turritopsis dohrnii допоможуть людству перемогти захворювання мозку. Вивчення безсмертних медуз допоможе більше дізнатися про механізм різних хвороб, включаючи Паркінсона. Медики заявили, що суть ефективного лікування полягає у заміні пошкоджених або втрачених нейронів у мозку.

Turritopsis dohrnii

Нагадаємо, процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства

Як повідомляв портал "Знай.uа" бездротовий пристрій, який імплантується в мозок людини, допоможе в лікуванні неврологічних розладів

"Знай.uа" писав, що вчені розробили новий високотехнологічний метод лікування хвороби Паркінсона