Наша планета сповнена неймовірних і часом непояснених явищ і не втомлюється дивувати магією природи. Так на південному-сході Чорногорії, в невеликому селі Диноша, росте дуже старе шовковичне дерево.

Останнім часом місцеві жителі можуть спостерігати цікаву аномалію - під час дощу рослина перетворюється на фонтан.

Свідки того, що відбувається встигли зняти унікальні кадри і викласти їх на простори інтернету.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як розповів місцевий житель чорногорським ЗМІ, таке явище відбувається вже протягом останніх 20-25 років, а можливо навіть довше. Більш того, за словами чоловіка цьому дереву понад 100 років.

Але що ж там відбувається? Здавалося б, це дивне явище не піддається ніякому логічному поясненню.

Але, на щастя, у вчених знайшлася вірна відповідь. Так, за словами дослідників, під час дощу підземні джерела настільки наповнюються водою, що вона піднімається пустотами в дереві і потоком виривається назовні.

Відомо, що в середині стовбура утворилася порожнина і вода прорвалася назовні, створивши це прекрасне явище.

Як з'ясувалося пізніше, таке явище не таке вже й унікальне.

Наприклад, в естонському селі Тухала розташований так званий Відьмин колодязь. У суху погоду він не представляє з себе нічого примітного. І води в ньому практично немає.

Але варто тільки початися дощу, колодязь починає буквально вивергати з себе потоки води, що може тривати до декількох днів.

Вчені виявили природу цього незвичайного явища. Справа в тому, що колодязь стоїть прямо над підземною річкою. Під час дощу створюється настільки сильний тиск, який виштовхує воду назовні з надзвичайною силою.

Проте, у місцевих жителів більш цікава теорія. Жителі села запевняють, що правда криється в тому, що під землею живуть відьми, які під час дощу починають митися і парити один одного віниками, звідки і виникає такий фонтан.

Нагадаємо, у небі утворилася справжня діра. Очевидці поділилися фотографіями події в соціальних мережах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у небі над Україною помітили щось унікальне. Українці в соцмережах поділилися фото цього дивного природного феномена.

Також "Знай.uа" писав, на Землю обрушиться вогненний дощ. Частина енергії плазмового дощу, який викидає Сонце, може вийти за його межі і накрити Землю у вигляді бурі.