Американське космічне агентство повідомило про те, що обрало компанію SpaceX, яка належить Ілону Маску, для місії під назвою Double Asteroid Redirection Test (DART). Вона стартує у червні 2021 року.

Це буде перша в історії спроба збити астероїд з його шляху. Це можна зробити, врізавшись у нього на великій швидкості. Мета атаки планетарного захисту – подвійний навколоземний астероїд Дидимос. За прогнозами фахівців, у жовтні 2022 року він повинен пройти в 11 мільйонах кілометрів від нашої планети.

Місія Double Asteroid Redirection Test

Розмір небесної скелі досягає в діаметрі 800 метрів. Поруч із ним розташований його супутник з діаметром 150 метрів. Вони порівняно невеликі. Але якщо впадуть на Землю зі швидкістю 31 кілометрів в секунду, то зможуть стати причиною величезних руйнувань.

Falcon 9 стартує з військової бази, розташованої у Каліфорнії, у 2021 році. Вона підлетить до астероїда в жовтні 2022 року.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Місія Double Asteroid Redirection Test
"]504748[/img]

Вчені NASA стверджують:

"Апарат DART вріжеться у супутник зі швидкістю близько 6 кілометрів в секунду. Зіткнення змінить швидкість обертання супутника навколо основного тіла на 1 відсоток. Це відхилення можна буде помітити навіть з допомогою наземних телескопів".

Місія Double Asteroid Redirection Test
"]504749[/img]

Після зіткнення до астероїда відправлять космічний зонд Гера. Його завдання – виміряти глибинку воронки, яку залишить Сокіл.

Вартість місії на даний момент складає близько 69 мільйонів доларів.

Місія Double Asteroid Redirection Test
"]504750[/img]

Нагадаємо, вчені 17 років шукали розгадку таємничих сигналів.

Як повідомляв Знай.uа, NASA випробувало двигуни Orion в екстремальних ситуаціях

Читайте також: компанія SpaceX запустила гігантський android для колонізації Всесвіту. Ілон Маск заявив, що нова ракета завершила прив'язаний стрибок, всі системи в нормі