У 2014 році в атмосферу Землі увійшло таємниче небесне тіло. Вчені з Гарвардського університету провели ряд досліджень і прийшли до висновку, що воно прилетіло з іншої планетної системи, яка розташована десь у диску Чумацького Шляху.

Чумацький шлях

Фахівці проаналізували випадки виникнення метеорів, які записані в базі даних CNES (Центру дослідження навколоземних об'єктів NASA). Їм вдалося виявити цінні відомості про космічне тіло, яке летіло до нашої планети зі швидкістю 60 кілометрів на секунду. Воно пройшло повз Сонце. Через невеликі розміри воно згоріло в атмосфері, не досягнувши поверхні Землі. Дослідники припускають, що діаметр цього об'єкта становить приблизно один метр.

Космічне тіло, архівне фото NASA

Вчені також розрахували траєкторію небесного тіла, грунтуючись на його швидкості. Вони встановили, що гравітаційно воно не було пов'язане з Сонцем. Це говорить про те, що воно не рухалася по орбіті навколо світила. Об'єкт летів неймовірно швидко – настільки, що йому вдалося уникнути тяжіння зірки, яка практично не вплинула на його траєкторію. Подібне можливе лише в тому випадку, якщо космічне тіло виникло далеко за межами Сонячної системи.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Космічне тіло

Як повідомлялося, Сигарна галактика виявилася небезпечною, Землю атакують астероїди. Через бурхливий вітер у галактиці літає безліч уламків планет, які можуть наблизитися до Землі.

Раніше портал "Знай.uа" писав: "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз, знайдені сліди. Зонд НАСА допоміг вченим виявити воду на найнебезпечнішому астероїді Сонячної системи.

Читайте також: до Землі несеться гігантський астероїд, це 30 кілометрів руйнування. Якщо величезна небесна скеля впаде на планету, кінця світу уникнути не вдасться.

Як повідомлялося, космос здригнувся від вибуху, японський зонд бомбардував астероїд Рюгу. Бомба, скинута Хаябуса-2, утворила на астероїді величезний кратер