Одноразові поліетиленові пакети очевидно шкодять довкіллю. Проте вченим вдалося з'ясувати, що на даний момент вони можуть стати більш екологічним вибором, ніж паперові або тканинні.

Про це повідомляється в дослідженні Датського міністерства екології та харчування.

Згідно з дослідженням, паперовий пакет у 40 разів шкідливіший для екології, ніж пластиковий (за умови його переробки), а органічна сумка з бавовняної тканини – у 20 тисяч разів шкідливіше.

Пластикові пакети засмічують навколишнє середовище та знято безліч документальних фільмів про те, як від них страждає життя в океанах. І резонно, що люди намагаються обмежити їх використання. Однак інші вчені в коментарях до дослідження відзначають, що зараз немає простої відповіді на питання, які пакети екологічніше.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З одного боку – пластик не розкладається, заповнює собою океани, шкодить морським тваринам. При цьому якщо дивитися на інші фактори впливу на екологію, крім забруднень, паперові і тканинні пакети можуть бути ще гірше.

У дослідженні не йде мова про забруднення водних біомів. Адже з цієї точки зору пластикова тара досі залишається найгіршою з можливих альтернатив. У ній досліджується вплив виробництва такої тари на клімат, озоновий шар, витрата води, забруднення повітря під час виготовлення.

У таблиці наведено кількість повторних використань для паперових і тканинних пакетів, необхідна для того, щоб звести шкоду та витрати від їх виготовлення до показань одного пакета з поліетилену.

Нагадаємо, що допоможе запобігти старіння мозку.

Як повідомляв Знай. ua, вчені з'ясували, як шоколад впливає на слух.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували, як продовжити молодість.