Нейробіологи виявили нову структуру у людському мозку, яку назвали ядром нижньої мозочкової ніжки.

Про це повідомляють ЗМІ.

При цьому вчені відзначають, що функція цієї частини моску досі не вивчена, проте вони вже встигли озвучити перші гіпотези.

Зокрема, дослідники при ретельному вивчені людського мозку та роботі над новим нейроанатомічним атласом, зазначили, що виявлена ділянка є лише у людей.

вчені дослідили людський мозок
вчені дослідили людський мозок

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нову анатомічну структуру виявили при використанні унікального методу фарбування певних тканин. Барвники зв’язуються з нейромедіаторами і специфічними ферментами, в даному випадку з ацетилхолінестеразою.

Крім того відомо, що ендорестіформне ядро ​​розташоване всередині нижньої мозочкової ніжки – пучка нервових волокон, по якому імпульси проходять від спинного мозку у мозочок.

Як вже відомо, нижня мозочкова ніжка бере участь в обробці сенсорної інформації та інформації щодо рухової активності організму.

Варто нагадати, що фахівці з Університету ETH Zurich змогли виявити спосіб знизити температуру води до рекордних показників, до -263 ° C. І весь процес, що цікаво, пройшов без традиційної заморозки. Вчені нагадали, що вода замерзає при 0 °C (32 °F). При цій температурі молекули на поверхні води починають кристалізуватися і перетворюватися на лід.

Як повідомляв "Знай.ua", у науці вважається, що мозок помирає через кілька секунд після того, як перестає отримувати кисень. Однак, недавній експеримент вчених Єльського університету змусив світ засумніватися у цьому факті.

Також "Знай.ua" писав, що міжнародна група вчених з Канади, США, Росії та Австралії провела дослідження і дійшла висновків, що глобальний суперінтелект з'явиться вже у цьому столітті. Фахівці вважають, що завдяки розвитку нанороботів вийде об'єднати людський мозок і хмарні сховища даних.

Росію восени чекають масові протести. Яковина про вступ України в НАТО