Смерть – це те, що завжди лякало людство і в той же час дуже цікавило, своєю невідомістю і небезпекою. Вчені в усьому світі протягом століть намагалися зрозуміти, як виглядає смерть. І сьогодні вони стали до цього дуже близькі — вони змогли визначити колір смерті.

Досліди проводилися вченими з дослідницького центру Wellcome Trust and the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, BBSRC, на дощових черв'яків. Повідомляє Clutch.

Під час смерті організму міжклітинні зв'язки руйнуються, що призводить до втрати органічних сполук. Це призводить до того, що клітини у відповідь на руйнування деяких зв'язків, а саме зв'язку з кальцієм, які міняють свій колір.

Дослідження вчені проводили на хробаках. При вмиранні, клітини черв'яків через руйнування міжклітинних зв'язків і некрозу набували інший колір. Саме за зміною кольору клітини між собою передавали інформацію про необоротних процесах в організмі. І саме з цього кольору вчені змогли побачити, як поширюється смерть.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Колір смерті виявився синім. Саме в такий відтінок забарвлюються померлі клітини з зруйнованим з'єднанням кальцію.

Некроз приводив до появи синього світіння черв'яків. Так, дослідникам вдалося спостерігати, яким шляхом поширювалась смерть.

Це явище характерне не тільки для хробаків, але і для багатьох інших живих організмів.

На думку експертів, синій колір служить свого роду умовним сигналом, який передається від клітини до клітини, повідомляючи про процес загибелі всього організму.

Тому вчені впевнені, що їх нове відкриття зможе допомогти в досягненні одвічної мети людини — безсмертя.

З цього моменту дослідження триватимуть і, можливо, скоро вчені зможуть знайти відповідь, як запобігти смерті, якщо відомо, як вона настає і що при цьому відбувається.

Нагадаємо, вчені нарешті знайшли спосіб, як здобути безсмерття - річ у ваших генах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знайдено спосіб перемогти захворювання мозку. На допомогу прийшли безсмертні медузи. Медуза Turritopsis dohrnii здатна практично повністю відновитися і продовжувати жити.

Також "Знай.uа" писав, вчені виявили обитель Бога, сенсаційні кадри зламають ваше уявлення про життя і смерть.