Вчені виявили в бурштині з М'янми незвичайну комаху. Вона була знайдена в шахті в долині Хукавнг, районі, який отримав популярність завдяки скам'янілостям, які чудово збереглися. Саме тут був виявлений найдавніший зразок бджоли в світі.

В бурштині перебувала крихітна комаха – яскравий представник оси крейдяного періоду, який належить надсімейству Serphitoidea. Розмір оси становить менше 3 міліметрів. Незважаючи на це, вона має величезні жвали.

Знайдена оса

Завдяки формі крил, мандибул, кількістю сегментів тіла і довгому ряду верхньощелепних лабіальних щупиків по обидві сторони від ротової частини цій стародавній осі знадобилася нова підродина. Завдяки формі мандибул і довгим щупикам вона отримала незвичайне ім'я – Supraserphites draculi.

Supraserphites draculi

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На думку вчених, ці комахи швидше за все відкладали яйця в тіла інших, щоб забезпечити личинкам їжу після народження. Саме тому їх описали як паразитів. Ймовірно, оси не харчувалися кров'ю, але те, як вони розмножуються, нагадує процес перетворення жертви на нового вампіра.

Оса в бурштині

Вік каменю, який оточував янтар, досягає близько 100 мільйонів років. Оси, що належать надсімейству Serphitoidea, були виявлені і в скам'янілостях, яким щонайменше 270 мільйонів років. Тому оса-Дракула не є рекордсменом. Тим не менше ця незвичайна знахідка допоможе краще зрозуміти геологічну історію регіону Південно-Східної Азії.

Supraserphites draculi

Читайте також: вчені знайшли гігантського "літаючого бульдога", це істота налякає вас до смерті. Воно у чотири рази більше бджоли. Комаха давно вважалося зниклим.

Раніше портал Знай.uа писав, глибоководні риби викидаються на береги Японії, вчені схвильовані.

Нагадаємо, зоологи виявили новий вид павуків, схожих на персонажа з Зоряних воєн. Арахнологи описали раніше невідомий вид павуків-клонів з Південної Америки.