Вчені дуже мало знають про глибини планети Земля, хоча космонавти давно вивчили Місяць і Марс. За всю історію людства в найглибшому місці океану побувало всього три дослідника, які практично нічого не побачили у непроглядній темряві. Ми пропонуємо вам дізнатися про найтаємничіші і наймістичніші загадки з океану.

1. Балтійська аномалія

Одні вважають, що Балтійська аномалія - це інопланетний артефакт, інші, що це протикорабельний пристрій нацистів. Найдивніше те, що у радіусі 650 метрів від цього предмета перестають працювати будь-які електричні прилади.

2. Мегалодон з Маріанської западини

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Одного разу вчені досліджували глибоководну затоку Суруга і вирішили приманити хижака. Однак, до них припливла акула довжиною понад 30 метрів. Вважається, що це одне з небагатьох древніх істот, під назвою мегалодон.

3. Гігантський кальмар

Гігантські кальмари завжди вважалися вигадкою матросів, але в 2012 році дослідникам вдалося зняти на камеру 13-метрового монстра, який важив півтонни.

4. Голос Ктулху

У 1997 році гидрофони Національного управління з проблем океану і атмосфери (NOAA) вловили один з найбільш гучних звуків з коли-небудь записаних біля південного узбережжя Південної Америки. Звук, названий Bloop, нагадував "голос" морської тварини, але такої гучності міг досягнути тільки велетень, невідомий науці. На честь книг Лавкрафта його назвали "Голосом Ктулху".

5. Втрачені субмарини

У 1968 році чотири країни (Росія, США, Ізраїль і Франція) в один і той же час втратили свої субмарини. Пошук виявився безрезультатним, хоча квадрати перебування підводних човнів неодноразово перевірялися.

6. Глибоководний фотосинтез

На дні океану немає сонячного світла, але деякі бактерії примудряються використовувати тьмяне червоне освітлення, щоб фотосинтезуватись. Вчені досі ламають голову над цим явищем.

7. Гігантський змій

На думку вчених, морський змій може досягати 11 метрів у довжину. Сто років тому зустріч з цим монстром закінчувалася для моряків неминучою смертю.

Нагадаємо, древня комаха шокувала своїми розмірами і зовнішнім виглядом.

Раніше Знай.uа повідомляв, дослідники показали найзагадковішу рибу з океанічних глибин.

Також Знай.uа писав, вчені виявили ДНК найдавнішу тварину в світі.