Руйнує астероїд під назвою Апофіс, відомий також як Апоп, підійде до Землі на відстань 31 тисяча кілометрів вже через 10 років – 13 квітня 2029 року. Небесне тіло назване на честь єгипетського бога руйнувань і хаосу. Вчені NASA повідомили, що він виявиться на низькій навколоземній орбіті, і навіть ближче за деякі штучні супутники.

Астероїд

Апофіс не є небезпечним для нашої планети. Вчені припускають, що гігантська 340-метрова космічна скеля зіткнеться з Землею. Але таке зближення – відмінна можливість детально вивчити блукаюче небесне тіло.

Фахівець із радіолокації з Лабораторії реактивного руху NASA Марина Брозович повідомила:

"Ми будемо спостерігати астероїди за допомогою радіолокаційних і оптичних телескопів. Ймовірно, ми зможемо розгледіти невеликі деталі, розмір яких не перевищує кілька метрів, його поверхні".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Владика хаосу з'явиться в нічному небі над Південною півкулею, де його зможуть побачити житель Австралії. Потім він вирушить на захід, добереться до екватора до початку другої половини дня і в 19:00 за східним стандартним часом з'явиться над Сполученими Штатами Америки.

За прогнозами, максимальне зближення Апопа з нашою планетою відбудеться приблизно в 18:00 над Атлантичним океаном.

Апофіс

Небесне тіло можна буде побачити неозброєним оком. Воно буде виглядати як точка світла, що рухається зі сходу на захід. Космічна скеля летітиме на неймовірній швидкості, перетинаючи диск Місяця менше, ніж за хвилину.

Нагадаємо, житель Флориди став свідком незвичайного явища - сотні яскравих зірок переміщалися небом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на астероїд Рюгу прямо в космосі скинули бомбу. В результаті на ньому з'явився кратер.

Портал "Знай.uа" писав, вчені виявили щось незвичайне в порошинках астероїда. Ітокава — перший і поки єдиний астероїд, склад якого вдалося детально вивчити.