Біографія

Точна національність Потапа не відома, він також ніколи не коментував свою приналежність до будь-якої країні.
В юності майбутній артист плавав і займався водним поло, йому навіть вдалося досягти звання майстер спорту. Хоча ще дитиною він був жахливо зайнятий через свої заняття, але Олексій знаходив час на те, щоб писати пісні і вірші. У 13 років навіть спробував записати свої композиції. Однак батьки думали, що все це не серйозно.

Олексій в дитинстві

Коли Олексій закінчив школу, він вступив до Київського університету фізвиховання. Тут він не тільки вчиться, а ще й грає в команді КВН університету. Після закінчення навчання Потап міг би працювати тренером, або викладати фізкультуру в школі. Однак батько наполіг, щоб він продовжив вчитися. Тому Потап до йде ще в один університет Києва, на цей раз економічний, де стає магістром. Але, як ми вже знаємо, жодна з цих професій не стала його основним заняттям. Його долею стала музика.
І не дивно, адже ще будучи студентом Потап писав пісні і брав участь в музичних проектах. На це йшов весь його вільний час. Хоча це і не приносило йому доходу, Потап вирішив піти в шоу-бізнес. Завдяки його наполегливості та любові до музики, його праця дала свої результати.

Олексій в шкільні роки

Сім'я

Олексій не просто так спочатку вибрав спортивний напрямок. Його мама була спортсменкою, чемпіонкою світу з підводного плавання. А батько - військовий. Тому батьки змогли привчити дитину до дисципліни і допомогли сформуватися його твердому характеру.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Кар'єра

У 1997 році Олексій створює першу групу. Тоді це був зовсім не реп, а скоріше хардкор. У 2003 році у нього виходить сольний альбом, який називається «На своей волне, или Ано канешно потомушо шож ». Але переломним стає 2006 рiк. В цей рік народився проект «Потап і Настя». Тоді Олексій вже став відомим, і захотів записати пісню з дівчиною. Для цього йому потрібна була вокалістка на приспів нової пісні. Настю Каменських йому порадив знайомий. Звичайно ж, тоді ще ніхто навіть не замислювався, що цей дует може стати дуже успішним.

Дует Потап і Настя

Всього через рік Потап з Настею були лауреатами фестивалю «Нові пісні про головне». А коли виконали пісню «Не пара», так і зовсім стали лідерами чартів. Ця ж пісня принесла їм перемогу в конкурсі «5 зірок». У 2008 році виходить однойменний дебютний альбом. Другий альбом в тому ж стилі вийшов в 2009 році, «Не люби мне мозги». Особливо популярною стала пісня «Чумачечая весна». Її і досі можна почути в громадських місцях.

Настя з Потапом стали такими популярними, що почали свій шлях завоювання нагород: «Пісня року», «Золотий грамофон», «RU.TV», «Премія Муз-ТВ». У 2013 році виходить ще один альбом - «Все пучком». Пісня з такою ж назвою перемогла на «Золотому грамофоні 2014». Цей хіт довго тримався в топі чартів з ще одним хітом «Уди Уди».

Кліп Чумачечая весна

У 2015 році популярний дует отримує ще більше уваги, коли випускає трек і кліп з Бьянкою, під назвою «Стиль собачки». На цьому їхня кар'єра не закінчується. Вони записують багато пам'ятних аудиторії композицій, наприклад, «Ядовитая любовь» і «Кончиками пальцев».

Стиль собачки кліп з Потапом, Настею Каменський і Б'янкою

Дует визнають найпопулярнішим серед гастролюючих в країні. У них було стільки концертів і запрошень на виступи, що їм могли позаздрити багато артистів. Потап і Настя б'ють рекорди по концертам. Візитна картка дуету - дивні, трохи інфантильні назви, їх або придумали самі виконавці, або взяли зі сленгу. Ви тільки подивіться: «Чумачечая весна», «Чундра-чучундра», «Бумдиггибай», «Уди Уди», «РуРуРу». Деякі з них важко вимовити з першого разу, але вони дуже запам'ятовуються людям. Через ці назви, і слова пісень, критики змогли звинувачувати дует в дурості і поверховості. Хоча шанувальники називають це сміливістю.
У 2010 році Олексій Потапенко став ще і продюсером, у нього свій центр «MOZGI Entertainment». У ньому не тільки сам Потап і Настя, а й нова група «Время и Стекло», Аркадій Лайкін, і сама чоловіча група «Mozgi».Продюсування і музичної кар'єри йому було мало. Потам пише пісні та сценарії, режисирує кліпи, і виступає креативщиком «MOZGI Entertainment».

Група «Mozgi»

Потап виконує пісні не тільки з Настею, ще й з учасниками «Mozgi», записує сингл «Сльоза» з «Время и стекло» і знімається в кліпі з цієї пісні. Його компанія записує кліпи не тільки для своїх артистів, а й просто для популярних виконавців, наприклад для Зари, Діани Гурцкой, групи «30.02», Саші Когана. А з Вадимом Лисицею Потапенко вирішує ще й створити студію звукозапису під назвою «MOZGI / FOXX Studios», яка створює більше сотні хітів.

У німецькому мультику «Сьомий гном» Потап і Настя озвучують Бивня і Пружинку в 2014 році, а ще виконують для мультфільму 2 саундтрека, один з яких, «Вір в свої сили» довго транслювали на російських радіостанціях.

"7-ий гном" 2014 року - Потап і Настя

Потап сьогодні не просто виконавець, він ще й допомагає іншим отримати необхідні знання і вміння. У 2015 році він стає тренером другого сезону «Голос. Діти ». Серед його конкурентів були Наталія Могилевська і Тіна Кароль,але переміг учасник, якого тренувала Кароль. Це складна робота, адже дуже часто доводиться дивитися в очі 7-14-ти річним дітям, які мріяли про музичну кар'єру, але хтось із журі не повернувся. Їм пояснюють, чому зробили саме такий вибір. Що дозволяє юним учасникам працювати над своїми помилками.

Потап, Тіна Кароль та Діма Монатік

Потап також член журі і гумористичних шоу. Напевно через його пісні. А в 2015 році ще і тренер на проекті «Ліга сміху». Але тут потрібно бути тренером не одного учасника, а цілої команди. У другому сезоні Олексій все щесеред тренерів і його команда перемагає.

Потап в Лізі Сміху

У 2016 році Потап повертається в «Голос. Діти »третього сезону, тепер замість Могилевської в журі Дмитро MONATIK . Але і в цьому році перемагають участники Кароль. У 2017 році артист знову бере участь в 3-му сезоні «Ліги сміху».

Цікаві факти і чутки

Потап не один раз фігурував в різних чутках і скандалах. Наприклад, той випадок, коли він виклав у своєму Інстаграм акаунті селфі з футболкою, на якій було зображення морозива. При цьому Олексій ще додав жартівливий коментар «Лизнете?». Але жартівливі відповіді на це питання під постом були не єдиним відгуком, була ще й критика. Більшість користувачів сприйняли це або як вульгарність, або як образу.
"Старий дурень",
"Фу, ну навіщо таке писати?"
"А що можна подумати про людину, яка так веселиться

Його підписники все сильніше обурювалися, хоча інші закликали не сприймати цей жарт у такому світлі.

Потап разом зі своєю групою Mozgi брав участь у відвертій фотосесії для журналу XXL разом з красивими дівчатами. Хлопці розповідали журналу свої секрети створення класних вечірок, як справлятися якщо виносять мозок, а ще влаштували пляжно-вологу движуху в компанії з дівчатами біля басейну.

Вологий двіж: Потап зняв Mozgi в пікантній фотосесії

Для обкладинки журналу і взагалі для фотосесії позували сам Потап, Дядя Вадя, Позитив, а також Рус і Ед з групи Mozgi. Ну і звичайно ж разом з ними моделі в відвертих купальниках.

Але в соціальних мережах користувачі жартували і підколювали Потапа: "На маківці з волоссям біда, Зникають сам не знаю куди. Якщо запитають, мовляв, волосся де? Звісно де, та на бороді", - жартують користувачі, натякаючи на новий образ Потапа.
"Я спочатку думав, це якась порнозірка фото виклала. Лисий з" бразерс "там і Діколь Аністон, а потім дивлюся, Потап "

Але це була не найвідвертіша історія з Потапом. Під час вручення музичної премії RU.TV , Виступ Потапа і Насті не обійшовся без скандалу. Спочатку вони заспівали пісню «Все пучком». Багато хто розцінив це, як досить дивний вчинок, через ситуацію на сході України, а виступ був в Москві. Хоча дехто вирішив, що це вони співають про себе.
Але це ще не найважливіше. Коли пісня закінчилася, Потап подав знак Насті, вона розстебнула йому ширінку, і ... Потап просто спустив штани перед усією публікою. Він стояв в трусах і штовхав промову на сцені. Ця промова хоч і повеселила росіян, але образила українців.
Олексій Потапенко заявив офіційно від всіх артистів України, що вони дуже вдячні Росії за те, що їх приймають. На це йому відповіли «Та ладно! Одягайтеся. ». Але це його не зупинило, він побажав усім пучок грошей, здоров'я, хороших відносин, радості і щастя. Йдучи, артист вибачився за витівку, і сказав, що просто хотів дати трохи хорошого сонечка, що це все-таки шоу-бізнес і потрібно вчитися самому веселити себе.

Потап знімає штани на муз премії 'RU TV Росія'

На Голосі країни 8 трапився ще один цікавий інцидент, якщо бути хоч трошки уважним. 18 березня пара команди Потапа виконали пісню Лани дель Рей, Зіанджа і Олексій Баклан.Дует вийшов таким прекрасним, що це поставило Потапа перед складним вибором. За його словами він думав, що ці люди абсолютно не підходять один одному і хотів дізнатися, чи буде у них іскра, якщо їх поєднати. Але їх звучання йому настільки сподобалося, що він відмовився робити вибір і сказав, що залишає проект. Але ... все ж не покинув. І довелося йому вибрати, що далі пройде Зіанджа. Ось воно, слово Потапа.

Відносно недавно в мережу злили інтерв'ю з молодим ще Потапом, яке надрукували в 2003 році в журналі «Х3М». Тоді його сольна кар'єра тільки починалася. Інтерв'ю брав ОлексійСогомонов, а через 15 років цю розмову опублікували на сайті Amnesia . У цьому інтерв'ю Потапа мабуть ще не навчили, що можна говорити, а де краще промовчати.

Дуже старий кліп Потап - На своїй хвилі

Коли писали перший альбом, то в студії бувало по 20 чоловік, при цьому 15 з них «телок-проституток». Все це продовжувалось з шампанським, вони били охоронців. За його словами реп-група UGO - втілення Jackass. А весь альбом записали за півтори години. Тому Потап не міг поставитися серйозно до такої творчості. Розповідав про їх з Юрою Горовим «школу виживання», перестрілки і багато іншого. Але, як він далі сам каже, творили речі, яких він зараз соромиться.

Особисте життя

З кар'єрою у Потапа все склалося набагато вдаліше, ніж особисте життя, хоча він був одружений. Його колишньою дружиною була Ірина Горова, яка працює комційним директором в «MOZGI Entertainment», а її професія фінансист. Потап був другим чоловіком Ірини. Від першого шлюбу є дочка Наталія, її вони разом виховували з Олексієм. А в 2008 році народився син. Так як у Потапа в родині був звичай, що хлопчика потрібно назвати Андрієм або Олексієм, то вирішили вибрати ім'я Андрій.

Потап з колишньою дружиною і сином

Однак щастя тривало недовго, і в 2014 році подружня пара подає на розлучення. Але це не було швидким рішенням. Вони вже давно не жили разом, у кожного було своє особисте життя. Більш того, Потап навіть сподівався, що зможе порозумітися з обранцем дружини, а вона теж прийме його вибір. Хоча Потап з Іриною і зараз прекрасно спілкуються, можуть працювати разом, і це ніяк не впливає на їх робочі відносини. Вони продовжують просувати групи.

Потап з колишньою дружиною

Після подачі заяви на розлучення, відразу з'явилося багато-багато чуток, хто ж тепер кохана артиста. Звичайно ж першої кандидаткою стала та, з ким він таємно і довго зустрічався, його колега. Настя Каменських часто виступає разом з Потапом, іноді буває і його со-ведучою на заходах, хоча б тому що вони разом на них з'являються.
Ця пара відмінно виглядає, Настя мініатюрна дівчина з розкішним волоссям і височенний в 195 см росту Потап. Тому дуже часто з'являються звістки про них, що пара вони не тільки, як музиканти. Але дует спростовує всі подібні чутки.

Потап і Настя кривляються

У таблоїдах і недавно теж було безліч новин про те, що вони одружуються. Журналісти кажуть, що це через слова мами Потапа. Вона назвала Каменських музою для її сина. Тому шанувальники вирішили, що це можна вважати підтвердження теплих почуттів між Настею і Потапом. Ще часто наводять різні фотографії, які артисти самі публікують в Інстаграммі. Тут дійсно простежуються теплі відносини, Потап обіймає Настю, вони кривляються і фотографують один одного, навіть худнуть разом. Фанати бачать, що обидва вони виглядають навіть краще, ніж в молодості, тому спочатку вірили, що весілля буде в 2016 році. Але його нібито скасували через форс-мажор. Адже Настя, коли стрибала з парашутом, зламала ногу. А як же з такою травмою і під вінець. Хоча гіпс і не видно було б під білою сукнею. Але ні Потап, ні Настя Каменських, ніякі коментарі про можливе одруження не дають.

Олексій Потапенко і Настя Каменських

У листопаді 2016 співачка почала з'являтися на публіці з витонченим кільцем на безіменному пальці, чим ще більше підігріла інтерес до своїх відносин.

Фотографії

Потап на шоу Голос країни

Олексій Потапенко на відпочинку

Потап з сином

Потап і Настя Каменських на концерті

Потап веде Дорофєєву до вівтаря

Відео

Потап і Настя: "Ми ставимо дует на паузу"


Потап & Олег Винник - Найкращий день [OST Скажені весілля]

Новини

Раніше Знай.ua повідомляв, що дочка Потапа в одній білизні показала форми
Також Знай.ua розповідав про те, що Потап несподівано проговорився про відносини з Каменських

Нагадаємо, Потап в новому кліпі перетворився в Потапиху.

А нещодавно Потап пом'яв груди Кароль у всіх на очах.

Крім цього Потап поділився секретами виховання сина.

Посилання