У середу, 28 листопада, з'явилася новина про те, що рада кінокритиків США присудила нагороду за найкращий фільм року картині американського режисера Пітера Фарреллі "Зелена Книга". Про це повідомляє Deadline.

Цікаво, що комедійна біографічна драма заснована на реальних подіях. Вона розповідає про подорож півднем США відомого джазового піаніста і звичайного водія.

Стрічку нагородили за "теплий і проникливий погляд на дружбу".

"Ми з гордістю нагороджуємо "Зелену книгу“, як наш найкращий фільм — це теплий і проникливий погляд на чудову дружбу, перенесену на екран в той момент, коли її історія любові, співчуття і розділеної гуманності глибоко резонує", - повідомила директор ради кінокритиків Енні Шульхоф.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Також відомо, що у вересні фільм отримав гран-прі 43-го міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Нагороду за кращого режисера отримав Бредлі Купер за картину "Зірка народилася". Кінокритики відзначили його свіже та сучасне бачення в сукупності з майстерністю.

У категоріях Найкращий актор і Найкраща актриса перемогли Вігго Мортенсен і Леді Гага. Мортенсен зіграв водія і охоронця американського піаніста Дона Ширлі у Зеленій книзі. У той же час Леді Гага виконала роль співачки у стрічці Зірка народилася.

Також був названий переможець у категорії Найкращий анімаційний фільм. Рада кінокритиків визнав проект студії Pixar "Суперсімейка 2".

Церемонія нагородження відбудеться на гала-концерті NBR Awards 8 січня 2019 року в Нью-Йорку.

Наголошується, що думка Національної ради кінокритиків не завжди збігається з академіками кінематографічних мистецтв і наук, які присуджують "Оскар".

Нагадаємо, на відомому європейському кінофестивалі в Коттбусі (Німеччина) в програмах заявлений український мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" київської художниці, иллюстраторки і активістки Дані Кавелиної.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американський актор Майкл Джордан Б, який зіграв боксера Адоніса Кріда в художніх фільмах "Крід" і "Крід 2", кинув виклик легендарному боксерові Рою Джонсу-молодшому.

Також "Знай.uа" писав, 20 листопада в Нью-Йорку, США, відбулася щорічна церемонія нагородження міжнародної премії International Emmy Awards , яку ще називають "телевізійним Оскаром".