Сам Данилко - художник, актор, композитор, сценарист і продюсер, співак і шоумен. Люди, які не сильно розбираються в популярній музиці все одно знають пісні Сердючки. І зараз вона не менш затребувана, ніж раніше.

Біографія і дитинство артиста

День народження Андрія - 2 жовтня (Терези за гороскопом) 1973 року. Рідне місто артиста - Полтава. Хлопчик народився в малозабезпеченій сім'ї. Його батько, Михайло Семенович, був водієм. Національність батька, про яку багато хто питає, українець. Так що єврейське коріння Данилка, не більше, ніж чутки. Його батько помер від раку легенів, коли Андрію було 7 років. Так що сім'ю утримувала його мама, яка працювала в 2-3 зміни, щоб забезпечити сім'ю хоч якось. У Андрія є також сестра Галя, яка старша за нього на 10 років. Можливо через сильну різницю у віці, у них не дуже близькі стосунки.

Маленький Андрій вчився у звичайній полтавській школі №27. Тут він зустрів дівчинку, яку звали Аня Сердюк. Дівчинка була скромна, симпатична, відмінниця з інтелігентної родини. На неї було складно не звертати увагу, особливо з огляду на те, що їх посадили за одну парту.

Андрій Данилко в дитинстві

При цьому сам Андрій вчився не дуже добре, був простим бідним хлопчиком, який навряд чи міг чимось зацікавити Аню. Через таку соціальну нерівність Андрій довго мучився, хоча дівчина і тепло ставилася до свого друга. І все ж це не змінювало того, що на випускний костюм Андрію скидається весь клас.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У школі Андрій брав участь у різних вечірках, а потім і виступав в команді КВН. Хлопчик ходив в художню школу, займався в театральному гуртку і музикою. Коли він опинився на чолі команди, то вирішив підкорити серце Ані. Він дав обіцянку, що прославить ім'я дівчинки. Звичайно ж, ніхто не сприйняв його всерйоз, але як ми бачимо, він все ж зміг. А після школи доля дівчини виявилася дуже прозаїчною: вона просто вийшла заміж, стала вчителькою в школі і народила дочку.

Сім'я

Батько - водій - Михайло Семенович помер в 1980 році, онкологічне захворювання легенів. Мама - Світлана Іванівна Волкова - народилася в 1937 році і була маляром, робітницею заводу. Сестра Данилка, Галина (зараз прізвище Гришко) народилася в 1963 році.

Андрій Данилко в дитинстві з мамою

З родиною у Андрія не самі теплі відносини. За словами його мами Данилко часто зривається через дрібниці. Можливо це прихована образа, що спочатку близькі не вірили в нього і соромилися хлопчика, який перевдягався в жінку. До серйозних заробітків його професію не приймали. І хоча з сім'єю Андрій бачиться нечасто, він все одно забезпечує їх.

За допомогою брата Галина змогла купити трикімнатну квартиру, зробити євроремонт і при цьому виїжджати на море щороку. У артиста залишилося почуття провини, що у нього вийшло вибратися з цього міста, а інші люди все ще живуть в бідності.

Кар'єра

Андрій закінчив школу в 1991 році і далі вчиться в Полтавському проф-тех училище, де теж продовжує свою діяльність як артист і гуморист. Виступаючи на сцені, він ще шукав себе і придумував різні оригінальні номери.

Андрій Данилко в молодості

Вєрку Сердючку він в перший раз показав 1 квітня 1993 року в «Гуморині». Вона була трохи грубуватою, але ніколи не сумувала. У жінки цього образу був зріст в 175 см, неймовірні жіночі форми, хоча вага Данилка все ще була 69 кг. У героїні саркастичний характер і навіть іноді знущальний, вона не стримується, в ній немає скромності, але зате є відмінне почуття гумору.

Журі сподобалася його героїня і Данилко отримує друге місце. А на наступний рік в тому ж конкурсі отримує Гран-прі. Після цього його почали запрошувати на різні шоу по телебаченню, на концерти естради і в рекламні кампанії.

У 1997 році вийшло «СВ-шоу», де Вєрка Сердючка була провідницею. Шоу транслювали на українських каналах. Крім самої Вєрки, була ще й її мама (Інна Білоконь), Геля (Ольга Ліцкевич і Радміла Щеголева). Щоб стати ще більшим професіоналом, Данилко починає навчання в Київському естрадно-цирковому училищі. Але скоро був відрахований через неуспішність і складний характер. Часу на навчання у нього дійсно було не багато, так як скоро його програму купило російське телебачення.

СВ-ШОУ. Вєрка Сердючка - Філіп Кіркоров

До провідниці Сердючці в гості приходили багато знаменитостей: Філіп Кіркоров, Ілля Лагутенко, Людмила Курченко. Кар'єра Андрія стрімко злітає. Тепер його Вєрка Сердючка стала однією з найбільш затребуваних артистів. Данилко в цьому образі бере участь в мюзиклах, співає пісні, які відразу стають хітами, грає комічні ролі, знімає кліпи, які б'ють всі тодішні рекорди.

У 2005 році Данилко випустив ліричний пісенний альбом під назвою «Після тебе». Але це не стало ще однією сторінкою в його кар'єрі. Фанатам вже було складно розмежовувати актора від його героїні. А через комерційний успіху образу, Данилку довелося повернутися в шкуру Вєрки.

Андрій Данилко - "Після тебе"

У 2007 році Сердючка, яку вважали не форматом для такого конкурсу, їде до Фінляндії, щоб підкорити європейську сцену на Євробаченні. Тут вона виконала на трьох мовах (українська, російська і англійська) пісню «Dancing Lasha Tumbai». Завдяки цій пісні європейські слухачі віддали Данилку друге місце. Виступ сподобався українським і фанатам, і скептикам. А авторитетне видання Британії назвало цю композицію «кращою з тих, які не виграли«Євробачення».

Виступ на Євробаченні приніс успіх Данилку, але спроби спробувати себе в іншому образі не увінчалися успіхом. Так що Данилко зважився на дуже амбітний крок, він вирішує піти в політику. У Верховній Раді України він створив партію «Проти всіх». І з цього моменту починається період в його житті, наповнений нервами і ризиками. Така політична партія і його заяви перед виборами сподобалися не всім. На його спроби часто відповідали шантажем чи погрозами.

Вєрка Сердючка на "Євробаченні"

У 2014 році після всіх цих подій в Україні на Майдані, артист став персоною нон грата. Тоді ж його друг Ігор Клінков, програв у карти і уклав угоду з обіцянкою усунути (фізичним чином) Андрія Данилка, як оплату його боргу. Наближені артиста дізналися, що готується замах, тому спроба не вдалася.

На протязі декількох днів ЗМІ невпинно говорили, що Данилка застрелили в одному з кафе Києва. Але ці чутки розвінчались офіційною заявою артиста. З колишнім другом Андрій вирішив не з'ясовувати стосунки, але більше з ним не спілкувався.

Далі зіграв інстинкт самозбереження, що не дивно після таких подій. Це змусило Андрія виїхати на постійне проживання до Європи. В Україні він з'являвся тільки для гастролей, і щоб записувати телепередачі.

В результаті виявилося, що комічна, вся в блискітках, вічно весела Сердючка - всього лише маска, для ранимої душі артиста. Чому? Дивіться самі: ця людина не любить свій же день народження, тому що його особистості приділяють занадто багато уваги, не любить питання про особисте життя, не приїжджає додому, тому що тут з нього сміялися, вважали вульгарним і навіженим. Артистові ніяково перед людьми з батьківщини, що він домігся успіху, став забезпеченим, а сільський тлін ввергає в смуток. Він, якщо не в образі, не приходить на шикарні тусовки селебріті. Свою благодійність він не афішує.

Після того, як Данилко отримав срібло на Євробаченні, у нього став більш щільний графік гастролей, а гонорари стали набагато вище. Коли Андрій був ще молодий, він боявся змінювати Сердючку, щоб не зіпсувати цілісний образ гучної жінки. Але ставши більш популярним, не боявся приміряти інші ролі. Багато і зараз іноді переглядають його монологи в образі солдата, міліціонера і козака. Кожна його роль унікальна і не схожа на інші. Вони отримують відмінний відгук аудиторії, тому що дуже схожі на справжніх людей, які живуть поруч з нами. У 2009 році Данилко заробив 150 000 доларів і його навіть включили в десятку найбільш багатих людей в українському шоу-бізнесі.

Вєрка Сердючка - "Дольче Габбана"

За цей час у артиста в дискографії вже було 11 альбомів. Найпопулярніші його пісні: «Все буде добре», «Ялинки», «А я йду така вся в Дольче Габбана». Крім цього, він ще й взяв участь в зйомках 24 фільмів як актор. У його кінороботах часто відчувається характер Сердючки. У фільмах «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Попелюшка», «Морозко», «Сорочинський Ярмарок», «За двома зайцями» він грає сильний і яскравих героїнь, з грубим, пристрасним, смішним і безглуздим характером. Навіть зараз багато корпоративів і весілля обов'язково проходять під пісні Сердючки. Навіть ті, хто не хотів знати про її творчість, знають всі слова і в хорошому настрої не проти підспівувати.

Вєрка Сердючка в мюзиклі «Вечори на хуторі біля Диканьки»

У 2016 році артист став наставником в популярному українському шоу «Х Фактор», він вибирав артистів в журі і допомагав їм почати виступати на великій сцені. У цьому шоу він провів три сезони. У 7-му сезоні Х-Фактора він був наставником групи Mountain Breeze.

Також артист допомагав готувати Євробачення в 2017 році в Києві.

Зараз Данилко впевнений, що його Верка Сердючка більше не актуальна в 2017 році через трагічні події в Україні. Артист не виступав на офіційних заходах, але давав приватні концерти в основному в Росії для представників української діаспори.

На початку цього року ЗМІ турбувалися про здоров'я Данилко. Високий тиск змусив його залишитися в ліжку і не прийти на «Пісню року». Артист вирішив лікуватися вдома і відмовився від допомоги фахівців.

Андрій Данилко і Лайма Вайкуле

13.07.2018 пройшов прощальний виступ Сердючки, а через три дні виступав на фестивалі Рандеву на запрошення Лайми Вайкуле. Крім цього артист ще й організував прощальний тур Вєрки Сердючки в Україні.

Однак пізніше стало відомо, що чутки про відхід занадто вже перебільшені. І поки Данилко не збирається відмовлятися від образу Сердючки. Чи так це, очевидно, покаже тільки час.

Цікаві факти і чутки

Під час фіналу Нацвідбору для Євробачення трапився скандал із суддею Андрієм Данилком. За його підозрами, фіналістка відбору TAYANNA співала під фонограму. І так вирішив не один один. Про це сказали слухачі, а сам артист вже вирішив добитися правди. Як би і співати, і так сильно танцювати складно одночасно на сцені.

Сама TAYANNA спростувала його звинувачення і пояснила, що якщо роками практикуватися, то можна навчитися робити це паралельно. В цьому її підтримала і Джамала, тренер. Щоб сумнівів взагалі не було, організатори включили мінус пісні і там не було голосу співачки, тільки музика.

Але конфлікт на цьому не закінчився, помилився, з ким не буває. Під час всього цього втрутився чоловік (Притула, ведучий, назвав його адміністратором TAYANNA). Данилко не витримав і послав «адміністратора» в прямому ефірі «в пі@ду». Але за мат пізніше вибачився.

Данилко послав адміністратора співачки Tayanna в прямому ефірі нацвідбору Євробачення-2018

Данилко зізнався, що слова Пугачової були пророчищими, тоді вона сказала йому, що можуть виникнути проблеми через пісню, з якою він заспівав на Євробаченні. За словами артиста, він пам'ятає той момент, коли сидячи в гримерці після виступу не міг навіть прочитати жодне повідомлення на телефоні, не те щоб відповісти, так він розривався від повідомлень і дзвінків. У артиста з'явилося відчуття, що про нього говорять всі, такого він ніколи не відчував, був в прострації. Першою людиною, яка додзвонилася виявилася Пугачова. Вона сказала, що це заказуха і артисту як мінімум на 5 років перекриють можливість зніматися. Так і вийшло.

Андрій Данилко і Алла Пугачова

За словами самого Данилка, його старша сестра Галя одного разу заявила на нього в міліцію, звинувачуючи в тому, що він викрав племінника. Данилко розповідав, що відносини з сестрою у нього завжди були досить хороші, до цього «заскока». Артист вважав, що у його племінника є проблема зі здоров'ям і тому він вирішив покласти його на обстеження. Галі не сказав, тому що вона неадекватно поводиться з людьми, всіх вважає ворогами і починає скандали. Та й щоб не нашкодила синові, в якій саме лікарні не відповів.

Сестра повела себе, як і передбачав артист, ненормально. Сказала, поліції, що її власний брат збирається продати її сина на органи. Тому Андрій і перестав взагалі спілкуватися з сестрою.

Вєрка Сердючка, «Сонечко»

Після отримання атестата Андрій пішов в музичне училище. Але не побачив себе у списку студентів після підсумків вступних іспитів. Артиста екзаменатори не прийняли не через недостатні навички, а через зовнішність. Їм здалося, що Данилко недостатньо привабливий, щоб виступати на сцені. Як можна довести зворотне, коли ти просто напросто не подобаєшся комусь із екзаменаторів. До нього навіть не стали придивлятися, навіть не спробували, просто в одну мить розтоптали всі мрії. Розпачу Андрія не було меж. Але що робити, заробляти на життя доведеться, ніхто ж не думав, що він знайде таку популярність. Тому він пішов вчитися на касира продавця. І вже в 1991 році, коли він показав свої мініатюри «Їдальня» і «Провідниця», вони сподобалися одному з навчальних закладів. А сам Данилко обзавівся кількома прихильниками.

Особисте життя

Андрій Данилко - повна протилежність свого героя Вєрки Сердючки, він самотній і небагатослівний. За його словами буквально кілька років тому у нього ще були мрії, як у всіх людей, про сім'ю, дітей, дружину. Але доля дала йому все, крім цього. Можливо через його персонажа, багато хто задається питання, яка у нього орієнтація. Данилко не раз говорив в інтерв'ю, що дуже шкодує, що за гроші неможливо купити найголовніше: радість від життя і любов.

Засоби масової інформації не раз поширювали безліч різних чуток про його особисте життя: то нетрадиційна орієнтація, то роман з Ольгою Ліцкевич, то з «мамою» Інною Білокінь, то з Радмілою Щоголевою, то про двох синів Михайла та Івана. Коли Данилко був дуже популярним, він не сильно намагався розвіяти ці чутки, може не хотів виправдовуватися, може спеціально піарився.

Андрій Данилко та Інна Білоконь

І все ж в деяких інтерв'ю артист зізнався, що самотність для нього - це гармонія.

Про свої стосунки з Інною, Андрій завжди говорив, що вони близькі друзі. Фото з відпустки, де артисти обнімаються і цілуються точно не можна зрозуміти, по-дружньому це або криється романтика. Але преса все ж продовжувала писати, що Білоконь навіть чоловіка кинула заради Андрія.

Зараз точно відомо, що Інна заміжня, вона виховує дочку і займається сімейним бізнесом. До речі, Андрія Данилка важко знайти в соціальних мережах, зате багато сторінок Сердючки.

Зараз Данилко проживає один і за його словами - це комфортний для нього стан. Глядачам видно стало шкода артиста, і вони вирішили, що він може стати головним героєм в передачі «Холостяк». Данилко прокоментував це припущення і сказав, що знайомства з дівчиною на сцені він не виключає, адже на особисте життя у нього часу немає. Як говорить сам співак, так і почалися його минулі відносини.

Фотографії

Андрій Данилко на Х-Факторі

Вєрка Сердючка і Кончіта Вурст

Сердючка з «мамою»

Сердючка і Геля

В образі Червоної Шапочки

Відео

Андрій Данилко. "В гостях у Дмитра Гордона"

Данилко розповів, що йому заважає створити сім'ю

Новини

Раніше Знай.ua повідомляв, що Данилко шокував українців висловлюванням про патріотизм і мову.

Також Знай.ua розповідав, що Данилко шокував фанатів огидним зізнанням. Артист розкрив пікантні подробиці особистого життя

Нагадуємо, недавно популярний український артист Андрій Данилко, відомий всім більше, як Вєрка Сердючка, засвітився на великому концерті в Росії.

Посилання