Український телеканал СТБ може відмовитися від проведення Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення". Причиною цього є скандал навколо переможниці цьогорічного відбору співачки MARUV (Анна Корсун).

Таку інформацію повідомила пресслужба телеканалу у вівторо, 26 лютого.

"Чотири роки СТБ проводить Нацвідбір за правилами, затвердженими НГТУ. СТБ проводить відбір і його трансляцію за власні гроші. Три роки ми надавали підтримку переможцю національного відбору. Ця підтримка в тому числі включала підготовку номера та інше супровід під час поїздки і його участі в конкурсі . ... З огляду на ситуацію, що склалася, ми будемо міркувати над тим, чи є нам сенс у подальшому брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення ", - заявили в СТБ.

Представники телеканалу вважають, що через останні події варто додати зміни у правилах національного відбору. Представники СТБ заявили, що якщо непідписання контракту з Ганною Корсун пов'язано з її громадянською позицією, цей момент потрібно вказувати в правилах.

Команда СТБ зазначила, що прагне організовувати та проводити чесний і прозорий конкурс з метою відбору найкращої пісні, яка представлятиме Україну на "Євробаченні". Та для цього правила не повинні змінюватися під час відбору.

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Усі умови, які виконавець пісні має підтвердити у випадку перемоги у Нацвідборі, мають бути повідомлені йому до подачі заявки для участі у конкурсі. Будь-які додаткові умови чи зміна умов під час проведення відбору – забороняється", – пояснили на СТБ.

Також телеканал зазначив, що гроші глядачів за відправлені смс направить на благодійність: "Телеканал СТБ готовий підрахувати кошти, витрачені у фіналі глядачами на смс-голосування та направити їх на благодійність".

Нагадаємо, що Притула прокоментував скандал із MARUV та Джамалою.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що Потап вирішив підтримати співачку MARUV не просто постом в соцмережах – він записав відео-пісню і зізнався, що "конкурс "Євробачення" для нього помер".

Також портал "Знай.uа" писав, Романенко розповів, чим MARUV відрізняється від Порошенка: подвійна мораль.