28 березня в Україні відбудеться вихід самої очікуваної стрічки весни про жіночій силі "Білий лебідь".

Фільм розповідає історію найвидатнішої фігуристки світу, яка обожнювала гроші і секс, а також зуміла підкорити Голлівуд.

Вона була кінозіркою, олімпійською чемпіонкою, легендою, іконою, бунтаркою і божевільною стервою – все це Соня Хені, найбагатша жінка в світі на той момент.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Все почалося з перших в історії зимових Олімпійських ігор на французькому курорті Шамоні в 1924 році, де і помітили 12-річну фігуристку з Норвегії. Потім Соня Хені зуміла три рази перемогти в жіночому одиночному фігурному катанні, потрапивши в історію.

Соня Хені була першою, хто одягла міні-спідницю на виступ, і ввела моду на тепер уже традиційний елемент одягу спортсменок. Вона була першою фігуристкою, яка застосовувала елементи балетної хореографії в танцях на льоду.

Одного разу, побачивши виступ зірки світового балету Анни Павлової, Соня була настільки шокована, що вирішила включити в свій номер балетні рухи і музику з «Лебединого озера» Петра Чайковського. Незабаром завдяки цьому новаторству Соня отримала перший у своєму житті титул чемпіонки світу.

Розуміючи, що Олімпійський комітет більше не дасть їй шансу виступити на Іграх, після скандалу на Олімпіаді в гітлерівській Німеччині, Соня Хені вирішує закінчити кар'єру і перебирається в США. Незабаром вона отримує пропозицію від голлівудської кіностудії «Фокс» зніматися в кіно. Її перший фільм «Одна на мільйон» приніс їй світову славу. За 10 років Соня знялася в 13 фільмах і стала однією з небагатьох, кому судилося отримувати за зйомки шалені на той час гроші.

Але успіхи в кіно – це занадто дрібно для Соні. Вона підписує контракт з продюсером Артуром Верке, який влаштував для неї тур балету на льоду «Голлівудське льодове ревю».

Потім вона створює власне шоу - «Льодове ревю Соні Хені».

Соня була геніальною і цинічною, любила гроші і секс, мала жахливий характер, що дозволяв їй використовувати в особистих цілях багатьох людей. Кілька десятиліть вона була попереду, залишаючи позаду суперників. Вона виграла десять чемпіонатів світу поспіль, перемогла на трьох Олімпіадах і шести чемпіонатах Європи.

В Голлівуді Хені стала зіркою 15 стрічок, найвідоміша з яких - Мюзикл «Серенада Сонячної долини».

Нагадаємо, "Мати драконів" забрали в операційну зі зйомок "Гри престолів"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Netflix воскресить Мерилін Монро: з'явилися фото актриси, що зіграє блондинку всіх часів

Також Знай.ua" писав про те, що Зірка фільмів для дорослих мало не померла в самий розпал оргії