Французька режисерка, сценаристка та продюсерка Аньєс Варда померла в ніч на 29 березня. Їй було 90 років, про це повідомила її сім'я.

Причиною смерті Варди став рак молочної залози. Поховають Варду у вівторок в Парижі. Родичі відгукуються про неї, як про пристрасну художницю і феменістку. У творчості режисерки численні нагороди Берлінського фестивалю, а також Оскар, який вона отримала в 2017 році.

Аньєс Варда народилася 30 травня 1928 року в Брюсселі. Її мати була француженкою, а батько походив з грецької сім'ї біженців з Близького Сходу. Дитинство і юність провела в Бельгії і на півдні Франції, потім у Парижі. Вивчала історію в "Школі Лувру", слухала лекції з літератури і психології в Сорбонні, а також на курси фотографів в "Національній вищій школі витончених мистецтв".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За фільм "Без даху, поза законом" режисер отримала головний приз Венеціанського фестивалю.

Без даху, поза закону (1985)

У своєму першому кольоровому фільмі "Щастя" Варда малює портрет щасливої сім'ї, в якій чоловікові до пори до часу вдається успішно поєднувати любов до дружини і дітей з любов'ю до іншої жінки. За словами Варди, "це гарний плід з жорстоким смаком".

Напомним, соліст і засновник британської групи The Beat Роджер (Ранки) Чарлері помер у вівторок, 26 березня. Про це повідомили на офіційному сайті групи.

Співак помер в оточенні сім'ї у себе вдома.

"Ми з глибоким жалем підтверджуємо, що Роджер помер у віці 56 років. Ми втратили талановитого художника, харизматичного фронтмена і відмінного друга" – йдеться у повідомленні.

Восени 2018 року у музиканта був діагностований рак. Черлери боровся з хворобою – проходив різні курси лікування.

Нагадаємо, 21 березня зранку помер російський актор Петро Зайченко. Йому було 75 років. Зайченко був Заслуженим артистом РФ, він прославився по фільмах "Таксі-блюз", "Тарас Бульба", "Парад планет", а також своїми ролями в серіалах "Далекобійники" і "Дільниця".

Нагадаємо,мерла легендарна голлівудська актриса.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.