Увага всього світу була прикута до пожежі в одному з найпрекрасніших творів готичного мистецтва — соборі Паризької Богоматері. Тисячі людей висловлювали співчуття жителям Франції, адже це одна з їх головних пам'яток. Не оминули пожежу в Нотр-Дамі й представники російського шоу-бізнесу.

Так, колишня балерина Анастасія Волочкова на особистій сторінці в соціальній мережі Instagram опублікувала відео пожежі.

"Така трагедія в Парижі!😔 Собор Паризької Богоматері...", - підписала відео Волочкова.

Однак відомий російський шоумен та ведучий програми "Вечірній Ургант" Іван Ургант висміяв балерину. Його увагу привернув не сам текст, а хештеги, які додала до нього Волочкова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Анастасіяволочкова, волочкова, балет, росія, я, любов, ми, творчість, volochkova, instagood, be, love, me, best, good, ballet, друзі, книги, будинок", - перераховав ведучий.

Іван Ургант зазначив, що жодного хештега на тему пожежі в Нотр-Дам-де-Парі немає. Шоумен припустив, що швидше за все колишня балерина переплутала їх і опублікувала під знімком з лазні, де вона сидить на шпагаті, прикрившись віником.

"Ось там, напевно, і є хештеги: який жах, така трагедія, прощай святиня, Франція ми з тобою і так далі", - припустив ведучий.

Варто зазначити, що відновлення собору Паризької Богоматері після пожежі обійдеться Франції приблизно у мільярд євро. В уряді підрахували суму виходячи з певних розцінок на відновлення зводу, реконструкцію шпиля і ремонт внутрішнього оформлення.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Нагадаємо, святі Дари і Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о.Жан Марк Фурньє.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожежі: непідйомні гроші для Франції.

Також "Знай.uа" писав, Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, оскільки французи — народ творців.