В українській столиці Києві пройшло урочисте вручення премії "Золота дзиґа-2019" на якій були присутні багато зірок. Номінанти і гості з задоволенням позували для фотографів на червоній доріжці. На заході в тому числі помічена телеведуча Лілія Ребрик з чоловіком, танцюристом Андрієм Диким. Вручення пройшло у п'ятницю, 19 квітня.

" Золота дзиґа " - третя щорічна кінопремія, збіглася за часом із проведенням дебатів між кандидатами в президенти. Частина гостей крокувала по червоній доріжці, а частина - дивилася дебати прямо під час церемонії. Журналістка ТСН побачила екстравагантні сукні переможниць, зібрала кіноісторії про дуелі і виявила небезпечні політичні серіали.

Під час промов закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова, який вже п'ять років перебуває у російській в'язниці ,і говорили про політику.

"У другій половині нашого вечора можна вже сидіти і пити. Вчора була "Золота жарптиця", сьогодні - "Золота Дзиґа", а після завтра (21 квітня) буде повна ....ехх", - сказав, відкриваючи церемонію, міністр культури Віктор Нищук.

"У два рази більше людей прийшло дивитися українські фільми, вони зібрали 8,14% у національному прокаті. Це дуже приємно. Дуже важливо, щоб державна підтримка не закінчувалася. Те, що сьогодні маємо, треба продовжувати", - зазначила під час виступу Вікторія Тігіпко, голова наглядової ради Української кіноакадемії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Засновану ще у 2017 році премію цього року вручали у 20 номінаціях. Найбільшу кількість номінацій на третю "Золоту Дзиґу" отримали стрічки "Брама" режисера Володимира Тихого - 12, "Дике поле" режисера Ярослава Лодигіна - 12 та "Коли падають дерева" режисера Марисі Нікітюк - 10.

Найкращим фільмом стала стрічка "Донбас". Цей фільм зібрав аж три "Дзиґи" - Сергій Лозниця також отримав приз за найкращу режисерську роботу та сценарій.

Нагадаємо, відома співачка Катя Бужинська засліпила красою на премії “Золота Жар-птиця 2019”

Як повідомляв "Знай.ua", солістка гурту KAZKA здивувала різкою зміною іміджу.

Також "Знай.ua" писав, що колишня дружина Потапа вперше відверто розповіла про розлучення.