Актриса Міріам Маргуліс, що прославилася роллю професора травологии в екранізації легендарної саги "Гаррі Поттер", розповіла свою думку про евтаназію. Видання Daily Mail пише, що Маргуліс цілком підтримує право людей добровільно йти з життя.

Актриса вважає, що законодавство, що забороняє евтаназію, має бути переглянута, адже тяжкохворі люди повинні мати право піти з життя з гідністю, якщо цього хочуть, і не ставати тягарем родичам. Адже немає нічого важче, ніж відчувати себе безпорадним і залежним, і розуміти, що близькі люди бачать твої страждання, страждають самі, але нічого не можуть вдіяти.

Міріам Маргуліс

У бесіді з виданням Маргуліс підкреслила, що, на її думку, краще бути живим, ніж мертвим.

Однак їй самій довелося зіткнутися з подібною проблемою. Близька подруга актриси відчувала жахливі муки раку підшлункової залози і питала її, коли це все закінчиться.

"Мені стало неймовірно сумно і я подумала, чому ми повинні проходити через це?", — уклала Маргуліс.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що найстаріший вчений Австралії Девід Гудолл добровільно пішов з життя в швейцарському місті Базелі, слухаючи "Оду до радості" Бетховена.

104-річний еколог Девід Гудолл здійснив евтаназію - вчений помер у клініці Life, після введення спеціального препарату під наглядом лікарів.

Як повідомляв портал "Знай.иа", австралійський лікар Філіп Нитшке спільно з інженером з Нідерландів Олександром Банниковим створили машину для безболісної евтаназії. Створювалося пристрій за допомогою 3D-принтера.

Евтаназія на сьогоднішній день вважається незаконною в більшості країн світу, тому, за словами вчених, їх пристрій зможе допомогти тим, хто хоче позбавити себе життя самостійно, не піддаючи близьких ризику арешту.