Великдень - одне з найважливіших релігійних свят. В цьому році християни відзначатимуть його 28 квітня. За традицією сім'ї готуються до зустрічі з рідними за великим святковим столом. Якщо ви ще не визначилися з меню, пропонуємо вам приготувати м'ясну страву від учасника “МастерШеф. Професіонали” на СТБ Аліка Мкртчяна. Він відомий в Україні та Грузії шеф-кухар і називає себе не інакше як “Богом м'яса”. Для “Знай.uа” він поділився рецептом запеченої буженини, яка стане “соковитою” прикрасою святкового столу.

Буженину можна приготувати з червоного м'яса, а можна з птиці, як робить Алік.

Алік Мкртчян

Буженина від Аліка Мкртчяна

Склад:

Стегно індички

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мелений мускатний горіх

Запашний перець

Сухий мелений часник

Курага

Приготування:

Зі стегна зрізати зайвий жир, посолити, поперчити і посипати спеціями.

Курагу розподілити по всій поверхні стегна і загорнути в рулет.

Зав'язати в декількох місцях кулінарними нитками. Рулет щільно обернути в 2-3 шари фольги і відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 120 хвилин.

За 15 хвилин до закінчення потрібно відкрити фольгу і запікати до золотистої скоринки. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Зазначимо, що Алік народився і виріс у Тбілісі, але вчився в Херсоні. Що цікаво, він працював у банку більше 10 років, після чого вирішив змінити професію. Мкртчян перебрався до Києва, де і почав будувати кар'єру шеф-кухаря. Про м'ясо та його специфіку приготування він знає практично все. Багато подорожує і набирається кулінарного досвіду в інших країнах.

Нагадаємо, раніше Єлизавета Глинська, яка є суддею шоу "МастерШеф. Професіонали", поділилася своїм фірмовим рецептом паски.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шеф "Пекельної кухні" зводив новонародженого сина в свій ресторан.

Також "Знай.uа" писав, що двійник Олега Винника прийшов на новий сезон "МастерШеф. Професіонали".