Як відомо, щоб Україна отримала Томос про автокефалію, необхідно не тільки рішення Константинополя, але і згода всіх Помісних Церков. Польська Православна Церква закликала не поспішати з наданням автокефалії для УПЦ. Про це йдеться в листі секретаря канцелярії Польської Православної Церкви Єжи Дорошкевича, що надійшов в РБК у відповідь на запит з проханням висловити своє ставлення до автокефалії УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Секретар канцелярії Польської Православної Церкви відповідає, посилаючись на витяг з протоколу засідань Архієрейського собору Польської Церкви від 9 травня 2018 року. У ньому йдеться: "автокефалію надає Мати-Церква тільки після узгодження з Предстоятелями всіх Помісних Церков". За повідомленням видання, він зазначає, що поспішні дії можуть поглибити розкол в Україні. "В даний час в Україні склалася ситуація, про яку повинні дбати всі Помісні Православні Церкви", — йдеться в листі Єжи Дорошкевича.

Секретар канцелярії Польської Церкви також повідомляє, що "в Україні існує кілька розкольницьких церков православної церкви, які повинні зробити покаяння і повернутися до канонів православної церкви. Тільки тоді почнеться обговорення питання про надання автокефалії".

Відзначимо, що 7 вересня Вселенський Патріарх Варфоломій призначив двох своїх екзархів в Україні. У повідомленні про їх призначення говорилося, що це було необхідно в рамках підготовки до надання автокефалії УПЦ. Українська Православна Церква назвала ці дії "грубим порушенням канонічної території".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що Києво-Печерська і Почаївська лаври, перейдуть під управління Української церкви після надання Україні Томосу про автокефалію.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що стало відомо, хто очолить Єдину церкву в Україні.

Також портал "Знай.uа" писав, що посланник Путіна в рясі трясе Синод за Україну.