Кількість українців, які щорічно в пошуках більш гідної оплати праці їдуть на заробітки в інші країни не зменшується. Польща вже довгий час стає одним з найбільш популярних напрямків, особливо для тих, хто їде заробляти гроші за кордоном вперше.

За рік українські заробітчани переказують на батьківщину близько 11,5 мільярдів доларів.

Так, у Польщі живе і працює близько 1 мільйона українців. Кожна п'ята польська компанія хоче, щоб її працівником став українець.

Приблизно 75% приїжджих працівників у Польщі заробляють 670 доларів в місяць (19 тисяч гривень). Статистика свідчить, що кожен сьомий працівник заробляє 26 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Польщі за середнім показником проживання обходиться українцям в 7,5 тисяч гривень.

Щорічно з України на заробітки виїжджає близько 1 мільйона чоловік.

Раніше повідомлялося, що польські аналітики з Personnel Service підрахували, скільки в середньому заробляють українці. Як виявилося, більшість наших земляків (75%) одержують у середньому 2,5 тисячі злотих зарплати, це становить 671 долар або ж 19 тисяч гривень.

15% українців-заробітчан мають найвищу середню зарплату – 3,5 тисячі злотих на місяць (понад 26 тисяч гривень). Дослідження показало, що поляки на аналогічних посадах отримують такі ж зарплати, що й українці.

На проживання в Польщі і власні потреби дев'ять з десяти українців витрачають менше однієї тисячі злотих (7,5 тисячі гривень).

Нагадаємо, скільки коштують знання і сили українців у Польщі.

Як повідомляв "Знай. ua", Німеччина розкрила обійми українським заробітчанам все стало набагато простіше. Німецька влада відчуває дефіцит на ринку праці.

"Знай. ua" писав, що топова країна відкриває двері перед заробітчанами, Україна може спорожніти. Це питання залишається відкритим протягом багатьох місяців.