Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що усна відмова працівника управління соцзахисту населення в призначенні субсидій не вважається законною.


Він нагадав, що згідно документу "Про звернення громадян" та " Положенням про порядок призначення житлових субсидій" відповідні органи повинні прийняти та оформити заяву, і тільки після розгляду декларації офіційно надати відмову (у письмовому вигляді) заявнику.

Андрій Рева
Андрій Рева

Тобто пояснити, чому призначена чи непризначена йому субсидія із обґрунтуванням такого рішення, повідомляє "Хвиля".


Рева додав, що субсидію можуть оформити ті родини, чиї доходи не дозволяють в повному обсязі сплачувати житлово-комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Для оформлення необхідно звернутися у найближче управління соціального захисту населення виключно із Заявою і Декларацією про доходи.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні


Як відомо, раніше у Мінсоцполітики підкреслили, що поки не мають точної кількості одержувачів субсидій в опалювальний період.
За статистикою, в неопалювальний період їх отримують 3,2 млн домогосподарств. Деяким субсидії були змінені автоматично, частина звернулася за ними вже за новими правилами, починаючи з травня.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Однак в уряді не знають, яка частина з 2,5 млн домогосподарств, які отримують субсидії раніше, все-таки побажає їх відновити.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні


У той же час заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк зазначив, що одержувачі субсидій продовжують споживати "набагато більше газу, ніж сім'ї, які оплачують свої рахунки самостійно".


Дивіться: Андрій Рева про відмову у наданні субсидії

Чи мають право у субсидії відмовити усно?

Напередодні нового опалювального сезону тема субсидій є однією з найактуальніших в країні. Протягом тижня Міністр соціальної політики України Андрій Рева у форматі відеороз’яснення відповідатиме на найбільш популярні серед населення питання. Отже, «Усна» відмова працівника управління соціального захисту населення є незаконною. Згідно із законом «Про звернення громадян» та Положенням про порядок призначення житлових субсидій орган соцзахисту зобов’язаний оформити заяву і декларацію і лише після їх розгляду офіційно (письмово) повідомити заявника – призначена чи непризначена йому субсидія із обґрунтуванням такого рішення. На допомогу від держави можуть розраховувати ті українські родини, чиї доходи не дозволяють в повному обсязі сплачувати житлово-комунальні послуги. Для оформлення субсидії необхідно звернутися у найближче управління соціального захисту населення виключно із Заявою і Декларацією про доходи. https://teplo.gov.ua/video/146.html #субсидії

Posted by Урядовий портал on Monday, 24 September 2018


Нагадаємо, щоб отримати субсидию, українцям більше не доведеться виписувати зі свого житла людей, які проживають не за місцем реєстрації.
Як повідомляв Знай.ua, українці винайшли новий економний лічильник.
Також Знай.ua писав, в Україні змінилися правила стягнення аліментів.