На територіъ окупованої Макіївки (Донецька область) місцеві мешканці масово труяться неякісною водою – причина у збоях системи дезінфекції. Відповідну інформацію нещодавно підтвердив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський.


Донеччина на порозі нової екологічної катастрофи


Як зазначив чиновник, кілька днів тому у міську лікарню Макіївки масово стали надходити звернення на погане самопочуття з наступними симптомами: біль в області живота, блювота, озноб, підвищення температури, в важких випадках - виражена інтоксикація і зневоднення.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Причиною того, що сталося, стала поломка або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо КП "Вода Донбасу" контрольованому НЗФ "ДНР", напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води, кип'ятити її 5-7 хвилин. Але, це не допомогло (фото, після кип'ятіння води). На даний момент, мені відомо, що госпіталізовано 37 дорослих та двоє дітей у віці до 9 років", - прокоментував Лисянський.


Пізніше про небезпечну воду та наслідки її вживання активно заговорили у соціальних мережах, більш того – не приховують цього навіть підконтрольні сепаратистам видання.
На думку українського журналіста, блогера Дениса Казанського, дивуватися немає чому: рано чи пізно таке повинно було статися:

"З самого початку було зрозуміло, що територія, підконтрольна "ЛДНР" буде поступово приходити в занепад. І ці прогнози збулися. Не може бути повноцінного життя в сірій зоні ... І буде тільки гірше. Тому що водопроводи лагодити нема за що. Ні грошей, ні кадрів . Нормальні менеджери розбіглися, інфраструктура зношується, ресурси взяти ніде, оскільки інвестицій немає і не передбачається. Головним управлінцем на території поставили дрібного шахрая з МММ, який ніколи нічим не керував - один цей факт не залишає ніякої надії ", - написав Казанський у Facebook.


Дивіться: Донбас на межі екологічної катастрофи


Нагадаємо, вдова бійця АТО подала в суд на Росію.
Як повідомляв Знай.ua, українські правоохоронці виявили прихований нелегальний трубопровід, по якому постачали воду в анексований Росією Крим.
Також Знай.ua писав, екологи шокували прогнозом нової катастрофи в Криму.