У рамках ексклюзивної розмови для українського видання спікер Верховної Ради Андрій Парубій поділився спогадами про події на Майдані.

Парубій згадав часи, коли він був керівником самооборони Євромайдану. Політик заявив, що у активістів був запасний план на випадок, якщо не вдасться втримати Майдан.

"Коли почалися розстріли, не було нарад, тоді вже був бій. Перші смерті – це було щось неймовірно складне. Маса поранених, маса загиблих…. Це була страшна трагедія, але наша мета була втримати Майдан. Ніхто не знає, я вперше це кажу, але був запасний план – якщо Майдан не втримається, переїжджати на Західну Україну", - розповів Парубій.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Суть запасного плану полягала у тому, щоб організувати акції протесту у Львові, стверджує спікер.

"Оскільки всі ради і адміністрації Західної України перебували під нашим контролем, ми мали організувати супротив у Львові. Коли мене відвезли у лікарню після поранення і газового отруєння ввечері 18-го, мені прийшов сигнал: "Андрію, не вертайся на Майдан, а одразу ж їдь у Львів, організовуй там штаб"", - розповів Парубій.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Однак Парубій прийняв рішення залишитися у Києві.

"Я сказав: "Це мій Майдан, я нікуди звідси не поїду". Зірвав крапельниці та повернувся на Майдан. Всі наші сили були спрямовані на те, щоб його втримати".

Парубій також додав, що у людей на Майдані було відчуття, що вони переможуть.

Нагадаємо, найближчим часом у стінах Ради вирішать долю скандальних проросійських телеканалів, які щодня продовжують "промивати мізки" мільйонам українцям.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Верховна рада
Верховна рада


Як писав раніше Знай.ua, спікер ВР Андрій Парубій підписав прийнятий закон про збільшення складу Центральної виборчої комісії.

Верховна Рада України
Верховна Рада України


Також Знай.ua писав про те, що українці розділилися у думках через слова спікера Верховної Ради Андрія Парубія про те, що Адольф Гітлер був "найбільшим демократом".